skład / składniki
gotowanie krok po kroku
w pobliżu naszego domu otwarto stoisko z zakładu mięsnego. Różne kiełbaski, kiełbaski i kiełbaski zachwycają nasze nienasycone żołądki od pół roku. Tak jak w tym filmie pamiętaj: "dusiliśmy ich-dusiliśmy", tak też je gotowaliśmy-gotowaliśmy, smażyliśmy-smażyliśmy, teraz dochodzimy do etapu kiełbasy w cieście. Ten przepis kulinarny rozprzestrzenił się po domu z błyskawicą, a teraz prawie w każdej rodzinie Jedzenie na śniadanie to kiełbaski.
Kup dobre, gęste kiełbaski. Tych, które nie rozpadają się, tracąc skorupę. Gotuj we wrzącej wodzie przez 10 minut.
przygotuj ciasto. Wlej mleko do głębokiego talerza, dodaj granulowany cukier, trochę soli. Ubij żółtko jednego jajka olejem roślinnym i włóż do mleka. Przesiej mąkę przez sito i dodaj do talerza. Dobrze wymieszaj, aby uzyskać jednorodną masę przypominającą śmietanę. Ubij białko jajka osobno trzepaczką w gęstą pianę. Połącz ciasto i białko, wymieszaj.
rozgrzej olej roślinny na patelni i usmaż kiełbaski, zanurzając je w cieście. Kiełbasy smażone w głębokim tłuszczu układamy na talerzu i posypujemy świeżymi ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbaski "mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g