parówki w cieście z natką pietruszki na patelni

urozmaicenie codziennego menu pomoże kiełbasom w cieście!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 9 g
tłuszcze 59 % 26 g
węglowodany 20 % 9 g
304 kcal
IG: 20 / 0 / 80

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.

w pobliżu naszego domu otwarto stoisko z zakładu mięsnego. Różne kiełbaski, kiełbaski i kiełbaski zachwycają nasze nienasycone żołądki od pół roku. Tak jak w tym filmie pamiętaj: "dusiliśmy ich-dusiliśmy", tak też je gotowaliśmy-gotowaliśmy, smażyliśmy-smażyliśmy, teraz dochodzimy do etapu kiełbasy w cieście. Ten przepis kulinarny rozprzestrzenił się po domu z błyskawicą, a teraz prawie w każdej rodzinie Jedzenie na śniadanie to kiełbaski.
Kup dobre, gęste kiełbaski. Tych, które nie rozpadają się, tracąc skorupę. Gotuj we wrzącej wodzie przez 10 minut.
przygotuj ciasto. Wlej mleko do głębokiego talerza, dodaj granulowany cukier, trochę soli. Ubij żółtko jednego jajka olejem roślinnym i włóż do mleka. Przesiej mąkę przez sito i dodaj do talerza. Dobrze wymieszaj, aby uzyskać jednorodną masę przypominającą śmietanę. Ubij białko jajka osobno trzepaczką w gęstą pianę. Połącz ciasto i białko, wymieszaj.
rozgrzej olej roślinny na patelni i usmaż kiełbaski, zanurzając je w cieście. Kiełbasy smażone w głębokim tłuszczu układamy na talerzu i posypujemy świeżymi ziołami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbaski "mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g

Podobne przepisy