papryka i cebula na patelni grillowej z oliwkami

dietetyczne i smaczne danie na wiejskie spotkanie! Przepis na grillowane warzywa doradził mi kiedyś sąsiad. Przepis był prosty, a proces gotowania nie zajął dużo czasu, a wynik mnie zadowolił. Czy masz już ochotę ugotować to danie? Przystąpić. Potrzebujemy patelni grillowej.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 1 g
tłuszcze 60 % 12 g
węglowodany 35 % 7 g
137 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.

weź 2 cebule i pokrój je w plastry o grubości około 1 cm.

następnie wyślij warzywa do gotowania na patelni grillowej przez 5 minut z każdej strony, aż papryka zacznie bulgotać, a cebula nabierze rumianego odcienia, po czym wyjmij je z grilla i ostudź przez 5 minut. Średniej wielkości salaterka powinna mieszać kapary, oliwki, ocet i oliwę z oliwek.

pokrój paprykę na paski o szerokości 1 cm, a cebulę na kawałki o tej samej szerokości. Następnie dodaj je do salaterki. Rzuć je ostrożnie i wymieszaj. Pozostaje doprawić jedzenie pieprzem i solą do smaku.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g
  • Kapary w puszkach - 23   kcal/100g
  • Kapary - 23   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g

Podobne przepisy