papryka i cebula na patelni grillowej z oliwkami
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
weź 2 cebule i pokrój je w plastry o grubości około 1 cm.
następnie wyślij warzywa do gotowania na patelni grillowej przez 5 minut z każdej strony, aż papryka zacznie bulgotać, a cebula nabierze rumianego odcienia, po czym wyjmij je z grilla i ostudź przez 5 minut. Średniej wielkości salaterka powinna mieszać kapary, oliwki, ocet i oliwę z oliwek.
pokrój paprykę na paski o szerokości 1 cm, a cebulę na kawałki o tej samej szerokości. Następnie dodaj je do salaterki. Rzuć je ostrożnie i wymieszaj. Pozostaje doprawić jedzenie pieprzem i solą do smaku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Kapary w puszkach - 23 kcal/100g
- Kapary - 23 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g