skład / składniki
gotowanie krok po kroku
nie tak dawno temu przeczytałem w jednym czasopiśmie nowy przepis kulinarny na jedzenie zrazy z serem. Ugotowałam to danie i byłam z niego bardzo zadowolona. Jeśli chcesz go również skosztować, dzielę się sposobem przygotowania. Najpierw opłucz kurczaka zimną wodą, wysusz i pokrój na kawałki, a następnie przepuść przez maszynę do mięsa lub posiekaj w blenderze. Sól i pieprz mięso mielone do smaku i dodaj jajka. Teraz przygotowujemy nadzienie. Aby to zrobić, obierz cebulę, umyj ją i drobno posiekaj. Z kolei twardy ser wcieramy na drobnej tarce. Teraz wymieszaj ser i cebulę, pieprz do smaku, zalej majonezem. Teraz bierzemy mielonego kurczaka, oddzielamy od niego kawałek wielkości małego kotleta, formujemy ciasto, kładziemy łyżeczkę nadzienia na środku ciasta, zamykamy krawędzie kotleta i zwijamy piłkę. Tę samą procedurę wykonujemy z całym pozostałym mięsem mielonym i nadzieniem. Teraz rozprowadzamy przygotowane zrazy na patelni z gorącym olejem i smażymy ze wszystkich stron, aż będą ugotowane.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal / 100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal / 100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal / 100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal / 100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal / 100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g