skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić duszonego kurczaka z marchewką i cebulą? Aby zrobić duszonego kurczaka z marchewką i cebulą, weź dowolne części kurczaka, mam podudzia, cebulę i marchewkę, sól, pieprz, curry i olej.
Krok 2:
Posiekaj cebulę i marchewkę, marchewkę można zetrzeć na grubej tarce.
Krok 3:
Na oleju najpierw podsmaż cebulę, aż będzie lekko przezroczysta,
Krok 4:
Następnie dodaj marchewki i kontynuuj smażenie.
Krok 5:
Osobno podsmaż udka z kurczaka ze wszystkich stron.
Krok 6:
Połącz warzywa i mięso z kurczaka.
Krok 7:
Dodaj około szklanki wody, soli, pieprzu, dodaj curry i gotuj na wolnym ogniu przez około godzinę na małym ogniu.
Krok 8:
Duszony kurczak z marchewką i cebulą jest gotowy! Mięso okazuje się bardzo miękkie, łatwo oddziela się od kości, aromatyczny, bogaty smak warzyw i przypraw.
mięso z kurczaka według tego przepisu jest bardzo miękkie, łatwo oddzielone od kości, pachnące, bogate w smak warzyw i przypraw.
wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Udka z kurczaka - 158 kcal/100g