duszona kapusta z cukinią w powolnej kuchence

idealny jako samodzielne danie i jako dodatek! W sezonie letnim chcę gotować warzywa z ogrodu tak często, jak to możliwe. Aby urozmaicić menu, musisz wymyślić nowe przepisy. Dlatego proponuję gotować kapustę z cukinią w powolnej kuchence. Okazuje się, że jest to bardzo przydatne, a jednocześnie smaczne danie.
ArinaaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 2 g
tłuszcze 27 % 3 g
węglowodany 55 % 6 g
57 kcal
IG: 86 / 14 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić duszoną kapustę z cukinią w powolnej kuchence? Przygotuj wszystkie składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Marchewki pokroić w kostkę

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Smażyć w trybie & quot; pieczenie" przez 10 minut (jeśli cebula, pokrój i podsmaż razem z marchewką)

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój kapustę

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Cukinię pokroić w kostkę

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj kapustę i cukinię, śmietanę i sos do marchwi

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Sól i pieprz. Wlej pół szklanki wody. Ustaw tryb "gaszenia" na 1 godzinę

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    10 minut przed końcem programu dodaj posiekaną zieloną cebulę.

pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki. 

sekrety, życiowe hacki i wszystkie najbardziej przydatne wskazówki przeczytaj w artykule: "śmietana i śmietana w sosie śmietanowym: co zrobić, aby się nie zwijać?" 

wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Sos pomidorowy ostry - 99   kcal/100g

Podobne przepisy