skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Weź produkty z sugerowanej listy.
Krok 2:
Najpierw zajmij się rzeźbieniem ryb. Oczyść go, usuń wnętrze, głowę, ogon, płetwy. Dobrze opłucz i pokrój w filety. Pokrój filet na porcje.
Krok 3:
Obierz i pokrój cebulę w półpierścienie.
Krok 4:
Podgrzej trochę oleju (dostosuj ilość oleju do zawartości tłuszczu w rybach, jeśli ryba jest tłusta (pstrąg, łosoś lub makrela, jak w proponowanym przepisie), a następnie weź olej do minimum. Umieść cebulę na patelni i podsmaż ją przez chwilę.
Krok 5:
Połóż kawałki ryby na cebuli i podsmaż trochę razem z cebulą.
Krok 6:
Odwróć na drugą stronę, chwytając szpatułką i Łuk. I znowu lekko usmaż drugą stronę-po prostu "zapieczętuj" rybę.
Krok 7:
Dodaj śmietanę, sól do smaku, pieprz, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 25 minut (ponownie zależy od rodzaju ryby).
Krok 8:
Ryba duszona w śmietanie jest gotowa. Podawaj z dodatkiem ziemniaków lub po prostu ze świeżym chlebem.
duszona ryba w śmietanie to proste i satysfakcjonujące danie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g