domowy gulasz z kurczaka w powolnej kuchence

pyszny gulasz z kurczaka jest łatwy do zrobienia w powolnej kuchence. Spróbuj! Delikatny, pikantny, pachnący domowy gulasz z kurczaka-pyszny na kanapkach, owsiance i tak po prostu. Ważne jest, aby wziąć do przygotowania tego kęsa nie kupionego w sklepie kurczaka, ale produkt rolny, najlepiej domowy. Gulasz można zjeść od razu lub zamknąć w słoikach i wyjąć, gdy trzeba coś szybko, łatwo i smacznie ugotować!
AliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 18 g
tłuszcze 50 % 18 g
węglowodany 0 % 0 g
238 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 5 h

1. Umyj kurczaka, pokrój na kawałki. Kości i skóry nie trzeba usuwać.
2. Włóż pokrojone mięso do miski multicookera, wybierz tryb "duszenie", czas - 3 godziny. Nie musisz niczego wkładać i dodawać do miski-tylko kurczak.
3. Wyjmij kurczaka z multicookera, usuń mięso z kości, usuń chrząstki, pozostaw skórę.
4. Złóż przygotowane kawałki mięsa z powrotem do miski, połóż na nim lavrushkę, ziele angielskie,czarny groszek. Posyp solą według własnego gustu.
5. Wybierz tryb "gaszenie", czas to 1 godzina. Wcześniej wysterylizuj słoiki.
6. Włóż gotowy gulasz do słoików, zalej tłustym bulionem pozostałym po duszeniu. Zamknij pokrywki i przechowuj w lodówce. Taki gulasz jest przechowywany do 6 miesięcy.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy