domowy gulasz z kurczaka w powolnej kuchence
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj kurczaka, pokrój na kawałki. Kości i skóry nie trzeba usuwać.
2. Włóż pokrojone mięso do miski multicookera, wybierz tryb "duszenie", czas - 3 godziny. Nie musisz niczego wkładać i dodawać do miski-tylko kurczak.
3. Wyjmij kurczaka z multicookera, usuń mięso z kości, usuń chrząstki, pozostaw skórę.
4. Złóż przygotowane kawałki mięsa z powrotem do miski, połóż na nim lavrushkę, ziele angielskie,czarny groszek. Posyp solą według własnego gustu.
5. Wybierz tryb "gaszenie", czas to 1 godzina. Wcześniej wysterylizuj słoiki.
6. Włóż gotowy gulasz do słoików, zalej tłustym bulionem pozostałym po duszeniu. Zamknij pokrywki i przechowuj w lodówce. Taki gulasz jest przechowywany do 6 miesięcy.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g