duszona kaczka w kawałkach
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie produkty. Wcześniej pokrój kaczkę na małe kawałki. Obierz warzywa.
Krok 2:
Dobrze spłucz mięso wodą i osusz.
Krok 3:
Usmaż kaczkę na oleju w rondlu na złoty kolor.
Krok 4:
Wlej wodę i rozpal ogień. Po ugotowaniu dusić przez 15 minut.
Krok 5:
Pokrój czosnek i cebulę na średnie kawałki.
Krok 6:
Pokrój marchewki w drobną kostkę.
Krok 7:
Dodaj warzywa do garnka, wymieszaj.
Krok 8:
Posyp suszoną bazylią i przyprawami, dopraw solą do smaku. Duszona kaczka w kawałkach przez około 1,5 godziny.
Krok 9:
Mięso można podawać na gorąco. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kaczka II kategorii - 287 kcal/100g
- Kaczka pieczona - 401 kcal/100g
- Kaczka kategorii i - 405 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g