skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić gulasz wołowy z warzywami w powolnej kuchence? Pokrój mięso wołowe na duże kawałki w poprzek włókien.
Krok 2:
Teraz przygotuj warzywa. Umyj paprykę, usuń nasiona, pokrój na 2 części wzdłuż i pokrój każdą część w paski. Paprykę można przyjmować w dowolnym kolorze lub w różnych kolorach. Umyj pomidory i pokrój w półpierścienie. Cebulę obrać i posiekać. Umyj marchewki i pokrój w średniej wielkości kostkę.
Krok 3:
Przepis wykorzystuje Multicooker o mocy 700 W. Włącz Multicooker na tryb "Pieczenie" przez 45 minut, wlej olej roślinny do miski i poczekaj 5 minut, aż się rozgrzeje. Połóż jednocześnie mięso, cebulę i marchewkę. Smaż do końca wyznaczonego czasu. W tym czasie mięso i warzywa należy kilkakrotnie mieszać. Zamknij pokrywę multicookera.
Krok 4:
Po 40 minutach wołowina pokryje się złotobrązową skórką, warzywa będą miękkie i dobrze przyprawione.
Krok 5:
Następnie włóż pomidory i paprykę do miski. Dodaj sól do smaku i przyprawy-u mnie" przyprawy do mięsa & quot;. Wszystko dobrze wymieszaj. Aktywuj tryb "gaszenia" i ustaw czas na 1 godzinę. Zamknij pokrywkę wolnowaru. Dusić mięso z warzywami we własnym soku-nie dodawać wody.
Krok 6:
40-50 minut po rozpoczęciu duszenia możesz spróbować mięsa na gotowość, a jednocześnie na sól i przyprawy. Możliwe, że do tego czasu będzie już gotowy. Jeśli chcesz, aby mięso stało się bardziej miękkie, poczekaj na ostateczny sygnał. Nasze danie można podawać do stołu!
bardzo dobry smak potrawy podkreślają przyprawy - pamiętaj więc, aby dodać naturalne suche przyprawy odpowiednie na tę okazję. Przygotuj to danie, postępując zgodnie z przepisem krok po kroku, który pomoże Ci szybko to rozgryźć!
pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki.
pamiętaj, że ostateczny wynik w tym naczyniu zależy od tego, jak zmielisz marchewki: starte marchewki zamieniają się w papkę podczas obróbki cieplnej i równomiernie mieszają się z resztą składników, pokrojone w paski lub kostki zachowają swój kształt.
jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g