skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne produkty. Możesz wziąć resztki różnych serów z zamrażarki do tego dania.
Krok 2:
Cebulę siekamy w półpierścienie.
Krok 3:
Pokrój bakłażany w plastry o grubości 0,7 cm.
Krok 4:
Pomidory-cienkie okrągłe.
Krok 5:
Wlej olej do miski multicookera, połóż część cebuli na dnie. Następnie układamy warstwy: bakłażan(sól, posyp tymiankiem), pomidory (posyp zmiażdżonym czosnkiem), ser.
Krok 6:
Wykonujemy trzy warstwy, uzupełniamy serem. Zamknij pokrywę, włącz Multicooker w trybie pieczenia (jedna godzina).
Krok 7:
Po sygnale otwieramy pokrywę, włączamy tryb Multipowar, 100 stopni, na 20 minut, aby odparować pozostałą ciecz. Przenosimy bakłażany na półmisek i ostrożnie chowamy do ostygnięcia, w przeciwnym razie wszyscy natychmiast pożerają gorąco!
Krok 8:
Podczas serwowania udekoruj zielenią. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g