gulasz ze śmietaną i warzywami w powolnej kuchence
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Pokrój mięso na średnie kawałki.
2. Obierz ziemniaki i marchewki, pokrój w duże kostki.
3. Obierz cebulę i czosnek. Cebulę kroimy również w kostkę, siekamy czosnek i odkładamy na bok w misce.
4. W multicookerze w trybie "smażenie" (lub "Multipowar") rozgrzej olej, włóż do niego mięso i smaż przez 5 minut.
5. Dodaj marchewki, ziemniaki i cebulę do mięsa, wymieszaj i kontynuuj gotowanie razem przez 7-10 minut.
6. Czas minął - włóż śmietanę, czosnek, sól, pieprz do miski, dokładnie wymieszaj.
7. Ustawiamy tryb "gaszenie", czas wynosi 40 minut.
8. Gotowe danie układamy na porcjowanych talerzach i posypujemy posiekanymi ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g