gulasz ze śmietaną i warzywami w powolnej kuchence

proste i szybkie danie, które zachwyci rodzinę! Gulasz z warzywami gotowany w powolnej kuchence okazuje się nie gorszy niż gotowanie go na kuchence. Ale oszczędza dużo czasu. Podczas gdy powolna kuchenka działa, możesz robić inne rzeczy lub po prostu odpocząć po dniu pracy. Danie będzie doskonałą kolacją lub nadaje się jako drugie danie na lunch w dzień wolny.
@ rishk@Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 8 g
tłuszcze 52 % 15 g
węglowodany 21 % 6 g
195 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 10 min

1. Pokrój mięso na średnie kawałki.

2. Obierz ziemniaki i marchewki, pokrój w duże kostki.

3. Obierz cebulę i czosnek. Cebulę kroimy również w kostkę, siekamy czosnek i odkładamy na bok w misce.

4. W multicookerze w trybie "smażenie" (lub "Multipowar") rozgrzej olej, włóż do niego mięso i smaż przez 5 minut.

5. Dodaj marchewki, ziemniaki i cebulę do mięsa, wymieszaj i kontynuuj gotowanie razem przez 7-10 minut.

6. Czas minął - włóż śmietanę, czosnek, sól, pieprz do miski, dokładnie wymieszaj.

7. Ustawiamy tryb "gaszenie", czas wynosi 40 minut.

8. Gotowe danie układamy na porcjowanych talerzach i posypujemy posiekanymi ziołami.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy