skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Kapustę należy grubo posiekać. Wybierz większą patelnię z wysokimi krawędziami i pokrywką. Rozgrzej olej na patelni, włóż tam kapustę, przykryj i pozostaw do duszenia na średnim ogniu. Mamy ceramiczną płytę, ogień ustawiam na "6".
Krok 3:
Zalej pomidory wrzącą wodą, aby łatwiej było je obrać. Następnie posiekaj marchewki na grubej tarce, pokrój drobno cebulę i podsmaż na drugiej patelni.
Krok 4:
Kiedy nabierają pięknego złotego koloru,
Krok 5:
Dodaj do nich mieloną wołowinę, wymieszaj wszystko i sól. Zamykam pokrywkę i pozostawiam do duszenia na małym ogniu.
Krok 6:
Wyjmuję oparzone pomidory z wody, obieram i kroję w kostkę o wymiarach około 1 cm x 1 cm. Mieszam i tuszę przez pięć minut. Następnie przerzucam wszystko na dużą patelnię z kapustą i gulaszem przez kolejne pięć minut, aż będzie całkowicie ugotowany.
Krok 7:
Na koniec, przed podaniem, możesz posypać kapustę drobno posiekanymi ziołami.
Krok 8:
Podawaj lepiej na dużych białych talerzach. Moim zdaniem w nich to jedzenie wygląda szczególnie korzystnie.
Krok 9:
Smacznego!
aby kapusta była bardziej delikatna, samą kapustę można nie tylko dusić w oleju, ale dodać 1 szklankę mleka. Czas gotowania wydłuży się o 20-30 minut - musisz dusić.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g