skład / składniki
metoda gotowania
są ludzie, którzy w ogóle nie jedzą mięsa, ale są tacy, którzy jedzą wszystko, co się porusza, skacze i lata. Bardzo bardzo lubię duszoną jagnięcinę. A zwłaszcza jagnięcina z kapustą jak w tym kulinarnym przepisie.
i tak pokrój kapustę na kilka części, usuwając łodygę. Pokrój w małe kostki. Opłucz jagnięcinę, pozostaw trochę w zimnej, lekko osolonej wodzie, wytrzyj i drobno posiekaj na kawałki. Cebula jest również pokrojona w kostkę. Posiekaj kostki bulionowe i rozpuść w wodzie.
rozgrzej olej na patelni i smaż naszą jagnięcinę przez około siedem do dziesięciu minut. Ciągle mieszając podsmaż cebulę i dodaj kapustę. Dusić przez 6-8 minut. Wlać rozpuszczoną kostkę bulionową, posypać kminkiem, wszystko wymieszać i przykryć patelnię. Dusić przez nieco ponad godzinę na cichym ogniu. Pokrój surowe ziemniaki w kostkę, umieść je na patelni, wymieszaj z mięsem. Pozostaw pod przykryciem, aż ziemniaki się ugotują, ciągle mieszając. Zgodnie z preferencjami smakowymi dopraw solą i mielonym pieprzem. A potem odłóż na bok i przytrzymaj to wspaniałe jedzenie pod pokrywką
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Kostka bulionowa - 40 kcal/100g