nadzienie marchewkowe do pasztecików

słodkie nadzienie marchewkowe na paszteciki powstaje w 20 minut! Nadzienie marchewkowe do ciast gotujemy w domu jest smaczne, soczyste i bardzo aromatyczne, będziesz dokładnie wiedział, jakie składniki zostały użyte do jego przygotowania. Dlatego nie powinieneś oszczędzać na wysokiej jakości maśle, zastępując je pastą do smarowania lub margaryną, ponieważ wszyscy twoi krewni i przyjaciele zjedzą wypieki z nadzieniem marchewkowym!
prikaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 3 % 1 g
tłuszcze 44 % 14 g
węglowodany 53 % 17 g
193 kcal
IG: 24 / 0 / 76

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj określone produkty. Jeśli lubisz nadzienie marchewkowe o zapachu cynamonu, podczas duszenia dodaj kilka szczypt mielonego cynamonu, aby wzmocnić smak. Marchew kupić soczyste odmiany, a nie paszy. Obierz i dokładnie spłucz wodą. Przygotowując nadzienie odpowiednio do dużej liczby ciast lub ciast, zwiększ liczbę składników potrawy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zetrzyj obrane i umyte warzywa na tarce o dużych oczkach. Możesz je również zmielić w misce robota kuchennego.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umieść masło na patelni, umieść pojemnik na kuchence, włączając średnie ciepło, rozpuść masło prawie do wrzenia. Nie zaleca się zastępowania masła pastą do smarowania lub margaryną - nadadzą nadzieniu gorzki, nienaturalny smak.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż posiekaną masę marchewkową na patelnię, delikatnie wymieszaj, aby wchłonąć stopione masło.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj cukier granulowany, opcjonalnie-mielony cynamon, cukier waniliowy. Możesz nawet wlać kilka kropli esencji cytrusowej-marchewki doskonale harmonizują z takim dodatkiem. Nawiasem mówiąc, wielu kucharzy zaleca dodanie soku z cytryny lub pomarańczy, zarówno świeżo wyciśniętego, jak i zakupionego w sklepie. Wlać wodę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dusić całą zawartość patelni przez około 5-7 minut, aż masa warzywna będzie miękka i soczysta, a sok powinien się z niej uwolnić. Gdy to nastąpi, można wyłączyć ogrzewanie i pozostawić ugotowane nadzienie marchewkowe do lekkiego ostygnięcia. Możesz wcześniej stworzyć nadzienie i schłodzić je w lodówce, okres trwałości naczynia wynosi 2-3 dni na zimno.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włóż go do miski lub miski przed przygotowaniem pasztecików lub ciast.

nie ma nic prostszego niż tworzenie nadzienia marchewkowego do pasztecików, jeśli masz pod ręką marchewkę, masło i cukier granulowany. Sól nie jest dodawana do naczynia, ale możesz podkreślić jego smak za pomocą mielonego cynamonu lub soku z cytryny i pomarańczy. Czasami nadzienie nie "żyje" do gotowania ciast - jest tak smaczne, że zarówno dzieci, jak i dorośli jedzą je łyżkami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy