skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj określone produkty. Jeśli lubisz nadzienie marchewkowe o zapachu cynamonu, podczas duszenia dodaj kilka szczypt mielonego cynamonu, aby wzmocnić smak. Marchew kupić soczyste odmiany, a nie paszy. Obierz i dokładnie spłucz wodą. Przygotowując nadzienie odpowiednio do dużej liczby ciast lub ciast, zwiększ liczbę składników potrawy.
Krok 2:
Zetrzyj obrane i umyte warzywa na tarce o dużych oczkach. Możesz je również zmielić w misce robota kuchennego.
Krok 3:
Umieść masło na patelni, umieść pojemnik na kuchence, włączając średnie ciepło, rozpuść masło prawie do wrzenia. Nie zaleca się zastępowania masła pastą do smarowania lub margaryną - nadadzą nadzieniu gorzki, nienaturalny smak.
Krok 4:
Włóż posiekaną masę marchewkową na patelnię, delikatnie wymieszaj, aby wchłonąć stopione masło.
Krok 5:
Dodaj cukier granulowany, opcjonalnie-mielony cynamon, cukier waniliowy. Możesz nawet wlać kilka kropli esencji cytrusowej-marchewki doskonale harmonizują z takim dodatkiem. Nawiasem mówiąc, wielu kucharzy zaleca dodanie soku z cytryny lub pomarańczy, zarówno świeżo wyciśniętego, jak i zakupionego w sklepie. Wlać wodę.
Krok 6:
Dusić całą zawartość patelni przez około 5-7 minut, aż masa warzywna będzie miękka i soczysta, a sok powinien się z niej uwolnić. Gdy to nastąpi, można wyłączyć ogrzewanie i pozostawić ugotowane nadzienie marchewkowe do lekkiego ostygnięcia. Możesz wcześniej stworzyć nadzienie i schłodzić je w lodówce, okres trwałości naczynia wynosi 2-3 dni na zimno.
Krok 7:
Włóż go do miski lub miski przed przygotowaniem pasztecików lub ciast.
nie ma nic prostszego niż tworzenie nadzienia marchewkowego do pasztecików, jeśli masz pod ręką marchewkę, masło i cukier granulowany. Sól nie jest dodawana do naczynia, ale możesz podkreślić jego smak za pomocą mielonego cynamonu lub soku z cytryny i pomarańczy. Czasami nadzienie nie "żyje" do gotowania ciast - jest tak smaczne, że zarówno dzieci, jak i dorośli jedzą je łyżkami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g