solanka z kapusty z kiełbaskami w powolnej kuchence

co może być prostszego niż solanka z kapusty z kiełbaskami w powolnej kuchence?! Prawdopodobnie każda gospodyni domowa, która ma powolną kuchenkę w kuchni, zgodzi się, że ten asystent znacznie uprościł życie i skrócił czas przebywania w kuchni. A takie danie jak mieszanka kapusty z kiełbaskami można ogólnie nazwać odpoczynkiem w kuchni, nawet nie trzeba bawić się mięsem, ale jednocześnie danie okazuje się satysfakcjonujące dzięki takiemu produktowi jak kiełbaski. Pozostaje tylko posiekać kapustę i pokroić kiełbaski, wrzucić wszystko do powolnej kuchenki, wybrać program i robić swoje ulubione rzeczy, a po sygnale dźwiękowym cieszyć się pysznym lunchem lub kolacją.
SnezhanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 4 g
tłuszcze 48 % 10 g
węglowodany 33 % 7 g
118 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić mieszankę kapusty z kiełbaskami w powolnej kuchence? Przygotuj składniki niezbędne do przygotowania mieszanki z kiełbaskami. Najważniejsze: biała kapusta i kiełbaski. Możesz poprawić smak potrawy, uzupełniając składniki marchewką i cebulą, pomidorami lub koncentratem pomidorowym.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Drobno posiekaj białą kapustę. Oczywiście danie okaże się smaczniejsze, jeśli użyjesz młodej soczystej kapusty, ale nawet poza sezonem warzywnym można znaleźć w sklepie dobrą ciasną główkę świeżej kapusty.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Cebulę obrać i drobno posiekać.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Marchewki umyć, obrać i zetrzeć na grubej tarce.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej trochę bezwonnego oleju roślinnego do miski multicookera, włącz program "SMAŻENIE", gdy olej się rozgrzeje, dodaj posiekaną cebulę i startą marchewkę, smaż, aż warzywa będą przezroczyste. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy lub pomidory do własnego soku. Piecz przez kolejne 10 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj kapustę, zalej wodą, aby woda dotarła do połowy zawartości, dodaj sól i czarny pieprz. Włącz powolną kuchenkę do programu "duszenie" na 1,5 godziny. Po godzinie duszenia otwórz pokrywkę multicookera, wymieszaj zawartość drewnianą szpatułką.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Możesz wziąć dowolne kiełbaski do smaku, ktoś woli wędzone mięso, aby uzyskać bardziej neutralny smak, możesz wziąć kiełbaski mleczne. Pokrój je w plastry o grubości 0,5 cm. Następnie włóż kiełbaski do miski multicookera do warzyw, wszystko wymieszaj woda w misce multicookera powinna zmniejszyć się o połowę. Ponownie zamknij pokrywkę i gotuj na wolnym ogniu do końca programu, aż usłyszysz sygnał dźwiękowy, że naczynie jest gotowe.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Podawaj danie na gorąco, do smaku możesz dodać śmietanę lub majonez, zioła. Smacznego!

pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki. 

jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.

wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbaski "mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal / 100g

Podobne przepisy