skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Na początek przygotujemy grzyby i warzywa. Pieczarki dokładnie umyj, obierz cebulę i marchewkę. Wszystkie produkty kroimy na duże kawałki. Smażyć cebulę i marchewkę na rozgrzanym oleju roślinnym na złoty kolor, mieszając przez około 5 minut, podgrzać średnio. Dodaj grzyby do warzyw, wymieszaj i smaż przez kolejne 5 minut.
Krok 2:
Dodaj pomidora na patelnię i wszystko wymieszaj. Weź gruby i dobrej jakości pomidor-nada potrawie piękny kolor i nasyci go dodatkowym smakiem.
Krok 3:
Wlej przesianą mąkę bez grudek, aby równomiernie rozprowadziła się na powierzchni - natychmiast przesiałem ją na patelnię przez mały sitko i wszystko dobrze rozprowadzam. Ponownie wszystko wymieszaj.
Krok 4:
Krok 5:
Napełnij grzyby warzywami gorącą wodą. Wlać przyprawy i przyprawy, dusić pod pokrywką przez 20 minut. Nasze danie jest gotowe do spożycia. Podawaj gulasz z grzybów na ciepło. Podczas dekorowania możesz położyć liście sałaty na płaskim talerzu i położyć na nich grzyby - niż serwowanie w restauracji! Teraz wiesz, jak zrobić gulasz grzybowy.
uwielbiam gotować potrawy z pieczarek - są szybkie w przygotowaniu i można je łączyć ze wszystkim, w naszym przypadku z warzywami. Chcę powiedzieć kilka słów o zaletach pieczarek. Grzyby te są uważane za produkt dietetyczny - ich stosowanie zapobiega rozwojowi cukrzycy, otyłości i chorób układu sercowo-naczyniowego. Są bogate w witaminy, aminokwasy, minerały, białka, węglowodany i kwasy tłuszczowe. Jedzenie ich prowadzi do poprawy funkcji mózgu i pamięci. Białka roślinne zawarte w pieczarkach są szybko wchłaniane i pomagają obniżyć poziom cholesterolu, a także rozkład tłuszczów nasyconych i cukrów. Zawierają wiele minerałów - pod względem ilości grzyby te są utożsamiane z niektórymi rodzajami ryb. Ogólnie rzecz biorąc, potrawy z grzybów są nie tylko smaczne, ale także zasadniczo zdrowe! Gotuj i jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Oregano suszone - 306 kcal/100g
- Oregano - 306 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g