skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie niezbędne składniki. Serca z kurczaka lepiej kupować świeże lub schłodzone, ponieważ ten podroby bardzo źle toleruje zamrażanie, co źle wpływa na smak i konsystencję produktu.
Krok 2:
Opłucz serca kurczaka pod bieżącą wodą i lekko osusz w durszlaku, nadmiar wody w naczyniu nie jest potrzebny. Możesz od razu zacząć z nimi pracować, ponieważ wszystkie składniki tych podrobów są jadalne.
Krok 3:
Ale nadal polecam je obrać, aby danie było delikatniejsze i smaczniejsze. Usuń pasma włókien, odetnij tłuszcz (aby danie stało się jeszcze bardziej dietetyczne), Usuń skrzepy krwi i duże naczynia. Cienkie filmy nie muszą być usuwane, w wyniku obróbki cieplnej zostaną ugotowane i będą jadalne. Ponownie opłucz serca pod wodą, co usunie przypadkowo nadmiar składników.
Krok 4:
Obierz cebulę, opłucz ją pod wodą i pokrój w półpierścienie. Lubię, gdy cebula jest wyczuwalna w naczyniu, jednak można ją pokroić w kostkę. Posiekaną cebulę przełożyć na patelnię i lekko podsmażyć do miękkości. Lepiej nie rozgotować cebuli, ponieważ wpłynie to w przyszłości na kolor kremowego sosu.
Krok 5:
Do smażonej cebuli na patelni dodaj obrane serca kurczaka i smaż przez 10 minut, mieszając. W tym czasie serca powinny uzyskać szary odcień.
Krok 6:
Wlej gorącą wodę na patelnię, aby nie zakłócać reżimu temperaturowego przygotowywanego naczynia. Ilość wody w składnikach jest podana na podstawie obliczeń mojej patelni, ale wody nie powinno być za dużo, a wręcz przeciwnie, za mało. Koncentrując się na swoich naczyniach, możesz potrzebować innej ilości wody. Woda powinna lekko przykryć serca kurczaka. Przykryj patelnię pokrywką i gotuj serca przez 30 minut na małym ogniu.
Krok 7:
5 minut przed końcem gotowania pieprz i sól serca, wlej 20% śmietany i zagotuj naczynie. Gotuj przez kolejne 5 minut bez przykrycia, aby śmietana trochę zgęstniała.
śmietanka mleczna może również wybrać inną zawartość tłuszczu. Przy użyciu 10% śmietany danie będzie trochę płynne, a bardzo ciężkiej śmietany generalnie nie polecam. Serca, zwłaszcza obrane, są bardzo dietetycznym produktem, a stosowanie ciężkiej śmietany w tym naczyniu staje się po prostu nieodpowiednie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Serce z kurczaka - 159 kcal/100g