skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Mięso najlepiej umyć i osuszyć ręcznikami papierowymi. Jeśli nie lubisz żadnej z przypraw lub przypraw lub jesteś na nie uczulony - nie używaj jej w marynacie.
Krok 2:
Przyprawy i sól połącz wszystko razem i dobrze wymieszaj.
Krok 3:
Umyte i wysuszone mięso dobrze pocieramy przyprawami. W tym przepisie nie będziemy spiegować mięsa kawałkami czosnku. Po prostu bardzo dobrze go marynujemy. Mięso wcierane przyprawami wkładamy do talerza, dokręcamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki do marynowania. Przez co najmniej 2-3 godziny. Stawiałam na noc.
Krok 4:
Marynowane mięso wkładamy do rękawa do pieczenia. Krawędzie mocujemy specjalnymi zaciskami. Następnie wykałaczką przebijamy paczkę od góry w kilku miejscach, aby para wydostała się i nie napompowała mocno rękawa. Włóż mięso do miski Multicooker. Włączamy program & quot; pieczenie & quot;. Ustawiłem program na 1 godzinę i 30 minut. Skoncentruj się na asystentach, w zależności od mocy multicookera, wybierz czas gotowania. Moja moc to 860 watów.
Krok 5:
Po 1,5 godzinie bardzo schludnie (!!!), aby nie poparzyć się parą, przecinamy rękaw do pieczenia i odwracamy mięso na drugą stronę - tak, aby krawędź mięsa leżąca na dnie znajdowała się na górze. W ten sposób cały kawałek będzie smażony i ma piękny kolor. I ustawiamy kolejny program & quot; pieczenie" na 15 minut. Ten czas mi wystarczył. Skoncentruj się na swoich urządzeniach.
Krok 6:
Oto nasza gotowa wieprzowina! Jest bardzo aromatyczny, soczysty, pyszny!
Krok 7:
Połóż gotowe mięso na talerzu. Podawaj na gorąco z puree ziemniaczanym, makaronem, owsianką. Bardzo smaczne ze świeżymi warzywami. Na zimno świetnie nadaje się do kanapek.
Krok 8:
Takie mięso będzie ozdobą każdego świątecznego stołu! Gotuj dla zdrowia! Smacznego!
jeśli masz trochę wieprzowiny z tłuszczem na wierzchu-nie odcinaj jej. Sprawi, że mięso będzie jeszcze bardziej soczyste!
możesz gotować w ten sposób dowolne mięso - tylko czas gotowania będzie inny. Kurczak potrzebuje mniej czasu na pieczenie.
eksperymentuj! Gotuj dla zdrowia! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Czosnek w proszku - 331 kcal/100g