piecz mięso w powolnej kuchence

soczysta, aromatyczna, pyszna wieprzowina w powolnej kuchence! Tak przygotowane mięso w powolnej kuchence okazuje się bardzo soczyste, miękkie, pachnące. Udekoruj wieprzowinę świeżymi warzywami - na świątecznym stole otrzymasz doskonałe danie główne. Pokrój zimne mięso na cienkie plasterki - razem z kromką chleba będą piękne kanapki. Gotuj dla zdrowia!
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 16 g
tłuszcze 55 % 21 g
węglowodany 3 % 1 g
255 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty. Mięso najlepiej umyć i osuszyć ręcznikami papierowymi. Jeśli nie lubisz żadnej z przypraw lub przypraw lub jesteś na nie uczulony - nie używaj jej w marynacie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przyprawy i sól połącz wszystko razem i dobrze wymieszaj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umyte i wysuszone mięso dobrze pocieramy przyprawami. W tym przepisie nie będziemy spiegować mięsa kawałkami czosnku. Po prostu bardzo dobrze go marynujemy. Mięso wcierane przyprawami wkładamy do talerza, dokręcamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki do marynowania. Przez co najmniej 2-3 godziny. Stawiałam na noc.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Marynowane mięso wkładamy do rękawa do pieczenia. Krawędzie mocujemy specjalnymi zaciskami. Następnie wykałaczką przebijamy paczkę od góry w kilku miejscach, aby para wydostała się i nie napompowała mocno rękawa. Włóż mięso do miski Multicooker. Włączamy program & quot; pieczenie & quot;. Ustawiłem program na 1 godzinę i 30 minut. Skoncentruj się na asystentach, w zależności od mocy multicookera, wybierz czas gotowania. Moja moc to 860 watów.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Po 1,5 godzinie bardzo schludnie (!!!), aby nie poparzyć się parą, przecinamy rękaw do pieczenia i odwracamy mięso na drugą stronę - tak, aby krawędź mięsa leżąca na dnie znajdowała się na górze. W ten sposób cały kawałek będzie smażony i ma piękny kolor. I ustawiamy kolejny program & quot; pieczenie" na 15 minut. Ten czas mi wystarczył. Skoncentruj się na swoich urządzeniach.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Oto nasza gotowa wieprzowina! Jest bardzo aromatyczny, soczysty, pyszny!

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Połóż gotowe mięso na talerzu. Podawaj na gorąco z puree ziemniaczanym, makaronem, owsianką. Bardzo smaczne ze świeżymi warzywami. Na zimno świetnie nadaje się do kanapek.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Takie mięso będzie ozdobą każdego świątecznego stołu! Gotuj dla zdrowia! Smacznego!

jeśli masz trochę wieprzowiny z tłuszczem na wierzchu-nie odcinaj jej. Sprawi, że mięso będzie jeszcze bardziej soczyste!
możesz gotować w ten sposób dowolne mięso - tylko czas gotowania będzie inny. Kurczak potrzebuje mniej czasu na pieczenie.
eksperymentuj! Gotuj dla zdrowia! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Kurkuma - 325   kcal/100g
  • Musztarda jadalnia - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Czosnek w proszku - 331   kcal/100g

Podobne przepisy