Gołąbki z kaszą gryczaną

fantastyczny przepis na chude gołąbki o niesamowitym smaku.
Xunya * ♫•Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 87 % 13 g
71 kcal
IG: 54 / 46 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.
  17. Krok 17:

    Krok 17.
  18. Krok 18:

    Krok 18.
  19. Krok 19:

    Krok 19.
Gołąbki to narodowe jedzenie narodu rosyjskiego. Gołąbki nadziewane są różnymi mięsami mielonymi, a także mieszanką warzyw. Alternatywnie możesz wypełnić je kaszą gryczaną. Niezwykły przepis kulinarny, ale bardzo smaczny. Gołąbki z kaszą gryczaną polecam gotować wszystkim zwolennikom prawidłowego odżywiania, wegetarianom, a także tym, którzy przestrzegają ścisłego postu. Sortujemy kaszę gryczaną, myjemy i suszymy w rondlu z grubym dnem, ciągle mieszając. Sól, a gdy płatki staną się suche i kruche, wlej do nich 1,5 szklanki wrzącej wody. Przykryj pokrywką i gotuj na najmniejszym ogniu bez mieszania. Usuwamy górne liście z główki kapusty, lekko gotujemy je do miękkości. Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki na grubej tarce i trochę je dusić. Następnie łączymy mieszaninę z kaszą gryczaną, dodając drobno posiekany kawałek czosnku. Napełnij liście kapusty przygotowanym mięsem mielonym, zwiń je w bułki i włóż do głębokiej patelni lub rondla. Napełnij wodą, dodaj puree pomidorowe, zioła, sól i gotuj na wolnym ogniu do miękkości. Gołąbki z kaszą gryczaną są gotowe, smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kasza gryczana (całe ziarno) - 335   kcal/100g
  • Ciemna mąka gryczana - 333   kcal/100g
  • Jasna mąka gryczana - 347   kcal/100g
  • Kasza gryczana gotowana - 163   kcal/100g
  • Gryka - 313   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy