skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić paprykę nadziewaną marchewką na zimę? Przygotuj produkty według listy.
Krok 2:
Pokrój marchewki i cebulę w drobną kostkę.
Krok 3:
Na oleju słonecznikowym lekko podsmaż cebulę, następnie dodaj marchewki i gotuj na wolnym ogniu, aż będą miękkie.
Krok 4:
Obierz paprykę z nasion i 3-4 minuty we wrzącej wodzie. Następnie wyjmij i lekko ostudź, obracając do góry, aby szkło woda.
Krok 5:
Nadziewaj paprykę nadzieniem z marchewki smażonej z cebulą.
Krok 6:
Przygotuj nadzienie pomidorowe: rozcieńczyć koncentrat pomidorowy (100% bez skrobi) wodą w stosunku 1:3-4 (w zależności od gęstości), zagotować, posolić do smaku, w razie potrzeby dodać cynamon, kminek, Lavrushka.
Krok 7:
Włóż nadziewaną paprykę do sosu i gotuj na wolnym ogniu przez 2-30 minut, możesz pod przykryciem.
Krok 8:
Włóż wrzącą paprykę do słoików,
Krok 9:
Napełnij wrzącą polewą
Krok 10:
I zwiń.
Krok 11:
Wyślij słoiki "pod futrem", aż całkowicie ostygną.
papryka nadziewana marchewką na zimę to jedna z odmian zbioru nadziewanej papryki.
jak obliczyć liczbę puszek, dlaczego puszki eksplodują i jak tego uniknąć, a także sekrety i hacki życia, przeczytaj artykuł o przygotowaniach na zimę.
ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g