gulasz z cukinii

zwierzęta będą zachwycone! Niesamowicie smaczne, szybkie i bardzo proste!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 1 g
tłuszcze 30 % 3 g
węglowodany 60 % 6 g
51 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
kiedyś bardzo interesowały mnie przepisy dietetyczne. Łatwe w przygotowaniu i przyswajalne pyszne jedzenie pozwala zrzucić kilka kilogramów i jest idealne dla osób, które mają problemy z żołądkiem i wątrobą. Gulasz z cukinii nie zawiera niczego smażonego i ostrego (nie można dodawać papryki), wręcz przeciwnie, składa się ze zdrowych warzyw. To danie to wspaniały łatwy obiad.
cukinia do gulaszu powinna być "młoda", z miękką skórką. Umyj go i pokrój na pół, oczyść nasiona, posiekaj w kostkę o boku 1 cm, usuń rdzeń i nasiona ze słodkiej czerwonej papryki. Pokrój miąższ na kawałki tego samego rozmiaru co cukinia. Cebula i dojrzałe pomidory powinny zostać przetworzone. Pozbądź się łuski cebuli, drobno posiekaj ją i pomidory.
przygotuj naczynia do duszenia. Wlej do niego olej roślinny, dodaj wszystkie przygotowane warzywa i Posol gulasz do smaku. Posyp ziela angielskiego mielonym pieprzem, zagotuj naczynie i gotuj na wolnym ogniu przez 40 minut.
gotowy gulasz posyp natką pietruszki.
przygotowując gulasz, należy wziąć pod uwagę, że im większe warzywa są cięte, tym mniej się gotują.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy