Wołowina z kapustą w powolnej kuchence

pyszny obiad dla ukochanej rodziny! Gotuj bez wysiłku! Wołowina z kapustą duszona w powolnej kuchence, proste, ale smaczne domowe danie. Świetna opcja na kolację z rodziną zarówno po dniu pracy, jak i w weekendy. W powolnej kuchence mięso z kapustą wychodzi bardzo soczyste i pachnące.
ChoinkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 53 % 10 g
tłuszcze 32 % 6 g
węglowodany 16 % 3 g
111 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 45 min

1. Wstępnie umyte mięso kroimy na duże kawałki.

2. Przygotowujemy warzywa: wszystko, czego potrzebujesz, myjemy i myjemy. Drobno posiekaj kapustę. Cebulę, marchewkę, seler, paprykę kroimy w średnie kostki. Posiekaj czosnek.

3. Podgrzewamy miskę multicookera w trybie " Multipowar "(160 stopni)lub"Smażenie". Włóż masło, wlej warzywo. Po podgrzaniu dodaj kawałki mięsa, smaż je przez 7-8 minut. Mieszamy, aby mięso było dobrze smażone ze wszystkich stron.

4. Dodaj seler, marchew, cebulę i czosnek, posyp solą i pieprzem, wymieszaj. Kontynuujemy gotowanie w tym samym trybie przez kolejne 10 minut.

5. Wlej wodę, nie zamykaj pokrywy, tryb jest taki sam. Gotuj przez 10 minut.

6. Rozłóż paprykę i kapustę, gotuj przez kolejne 10 minut.

7. Dodaj pomidory, wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez 35 minut.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal / 100g
  • Szynka wołowa - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal / 100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Pieprz cayenne - 318   kcal/100g

Podobne przepisy