skład / składniki
metoda gotowania
1. Wstępnie umyte mięso kroimy na duże kawałki.
2. Przygotowujemy warzywa: wszystko, czego potrzebujesz, myjemy i myjemy. Drobno posiekaj kapustę. Cebulę, marchewkę, seler, paprykę kroimy w średnie kostki. Posiekaj czosnek.
3. Podgrzewamy miskę multicookera w trybie " Multipowar "(160 stopni)lub"Smażenie". Włóż masło, wlej warzywo. Po podgrzaniu dodaj kawałki mięsa, smaż je przez 7-8 minut. Mieszamy, aby mięso było dobrze smażone ze wszystkich stron.
4. Dodaj seler, marchew, cebulę i czosnek, posyp solą i pieprzem, wymieszaj. Kontynuujemy gotowanie w tym samym trybie przez kolejne 10 minut.
5. Wlej wodę, nie zamykaj pokrywy, tryb jest taki sam. Gotuj przez 10 minut.
6. Rozłóż paprykę i kapustę, gotuj przez kolejne 10 minut.
7. Dodaj pomidory, wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez 35 minut.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal / 100g
- Szynka wołowa - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Seler - 12 kcal / 100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pieprz cayenne - 318 kcal/100g