zupa wieprzowa w powolnej kuchence

aromatyczna, bogata i obfita zupa z mięsem i pomidorami! Zupa wieprzowa w powolnej kuchence nie wymaga dużego wysiłku, ale gotowanie zajmuje dużo czasu. To prawda, że przygotowanie i gotowanie odbywa się głównie bez bezpośredniego udziału kucharza. Ponieważ fasola jest najpierw namoczona, sama zupa długo marnieje w powolnej kuchence. Okazuje się, że jest gęsty, bogaty, o po prostu boskim aromacie. Dobra opcja, aby zadowolić i zaskoczyć bliskich, wprowadzając różnorodność do rodzinnego menu, jeśli zwykłe zupy są nudne i nie inspirują.
JuraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 45 % 5 g
tłuszcze 36 % 4 g
węglowodany 18 % 2 g
62 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 11 h 40 min

zaczniemy gotować od namoczenia fasoli w czystej wodzie przez 5 godzin. Kiedy minie czas, wodę z fasoli należy zmyć, spłukać i włożyć do miski multicookera.

dobrze umyj mięso, lekko osusz ręcznikami papierowymi i pokrój na średnie kawałki. Wysyłamy mięso do miski Multicooker do fasoli.

napełnij fasolę i mięso bulionem. Możesz wziąć dowolny bulion-kurczak, mięso, warzywa. Jeśli nie ma dostępnego bulionu, można go łatwo zastąpić wodą w równych ilościach.

włóż pomidory do miski multicookera we własnym soku. Dodaj tam koncentrat pomidorowy, a także wlej sól i przyprawy do własnych upodobań. Najlepiej wziąć te, które mają jasny pikantny smak, na przykład kolendrę. Dobrze sprawdzi się również w tym daniu proszek imbirowy. Wlej czosnek w proszku do miski multicookera. Wszystko dobrze wymieszaj.

zamknij pokrywę multicookera, ustaw tryb "marudzenia", czas wynosi 6 godzin. Jeśli nie ma takiego trybu, można go zastąpić programem "gaszenie", jeśli to możliwe, ustawiając minimalną temperaturę i czas na co najmniej trzy godziny.

po czasie gotowania odstawiamy zupę do zamkniętej powolnej kuchenki na kolejne 15 minut, po czym otwieramy ją i układamy gotową zupę na głębokich porcjach. Świetnym dodatkiem do zupy byłby tarty parmezan lub inny aromatyczny ser. A także świeże zioła-koperek, pietruszka lub kolendra, które należy drobno posiekać lub udekorować każdy talerz całą gałązką.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g
  • Czosnek w proszku - 331   kcal/100g
  • Fasola biała - 102   kcal/100g

Podobne przepisy