skład / składniki
metoda gotowania
zaczniemy gotować od namoczenia fasoli w czystej wodzie przez 5 godzin. Kiedy minie czas, wodę z fasoli należy zmyć, spłukać i włożyć do miski multicookera.
dobrze umyj mięso, lekko osusz ręcznikami papierowymi i pokrój na średnie kawałki. Wysyłamy mięso do miski Multicooker do fasoli.
napełnij fasolę i mięso bulionem. Możesz wziąć dowolny bulion-kurczak, mięso, warzywa. Jeśli nie ma dostępnego bulionu, można go łatwo zastąpić wodą w równych ilościach.
włóż pomidory do miski multicookera we własnym soku. Dodaj tam koncentrat pomidorowy, a także wlej sól i przyprawy do własnych upodobań. Najlepiej wziąć te, które mają jasny pikantny smak, na przykład kolendrę. Dobrze sprawdzi się również w tym daniu proszek imbirowy. Wlej czosnek w proszku do miski multicookera. Wszystko dobrze wymieszaj.
zamknij pokrywę multicookera, ustaw tryb "marudzenia", czas wynosi 6 godzin. Jeśli nie ma takiego trybu, można go zastąpić programem "gaszenie", jeśli to możliwe, ustawiając minimalną temperaturę i czas na co najmniej trzy godziny.
po czasie gotowania odstawiamy zupę do zamkniętej powolnej kuchenki na kolejne 15 minut, po czym otwieramy ją i układamy gotową zupę na głębokich porcjach. Świetnym dodatkiem do zupy byłby tarty parmezan lub inny aromatyczny ser. A także świeże zioła-koperek, pietruszka lub kolendra, które należy drobno posiekać lub udekorować każdy talerz całą gałązką.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Czosnek w proszku - 331 kcal/100g
- Fasola biała - 102 kcal/100g