żeberka wołowe w powolnej kuchence

pachnące żeberka-smaczne i apetyczne, gotowanie nie jest trudne! Żeberka wołowe w powolnej kuchence są tak soczyste, że po prostu się dziwisz! Adjika nadaje potrawie pikantność i bardzo lekką ostrość, a Multicooker znacznie skraca czas gotowania. Żeberka można podawać z warzywami, piklami lub dowolnym dodatkiem do woli.
JuraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 8 g
tłuszcze 55 % 12 g
węglowodany 9 % 2 g
153 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 50 min

1. Żeberka wołowe myjemy, kroimy na kawałki, solimy. Obierz cebulę, pokrój w półpierścienie.

2. Rozłóż połowę cebuli w misce multicookera, wlej olej roślinny, a następnie mocno umieść żeberka, podlej je adjiką, rozłóż pozostałą cebulę.

3. Wlej składniki przegotowaną wodą, zamknij pokrywkę multicookera, wybierz tryb "duszenie" i czas gotowania - 1 godzina 30 minut.

czekamy na sygnał dźwiękowy i podajemy danie na stole.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Adjika - 59   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Żeberka wołowe - 233   kcal/100g

Podobne przepisy