skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Na początek oczyścimy nasze (wtedy sieć indyków) komory z wszelkiej żółci i brudu. Równolegle gotujemy grykę. (15 min gotowania)
Krok 2:
Obierz i pokrój cebulę w półpierścienie
Krok 3:
Podsmaż cebulę na maśle na złoty kolor
Krok 4:
Dodaj żołądki do cebuli i lekko podsmaż
Krok 5:
Pokrój pomidory arbitralnie. Przecięłam je na pół i jeszcze raz na pół. Okazało się, że półpierścienie są jak Łuk
Krok 6:
Żołądki powinny być smażone do tego stanu. Wydostanie się z nich dużo wody, więc najprawdopodobniej będziesz je gotować) ale to nie jest straszne
Krok 7:
Rzucamy do nich pomidory, mieszamy i zamykamy pokrywką na 15-20 minut. Możesz dodać wodę, jeśli czujesz, że jest kwaśny
Krok 8:
Następnie dodaj śmietanę, sól, pieprz i zioła. Wymieszaj i jeszcze 5 minut pod pokrywką. Najważniejsze jest to, że nie bulgocze
Krok 9:
Wrzuć gotowaną kaszę gryczaną do naszej kadzi i wymieszaj. próbujemy soli, pieprzu i innych przypraw. Jeszcze 2 -5 min pod przykryciem i tyle :)
Krok 10:
Gryka wchłonie wilgoć i lekko puchnie, ale nie będzie jak rozmaz
& lt; p & gt;nawet nie wiedziałam, jak to nazwać... Mam nadzieję, że wszystkim się spodoba) & lt; / p & gt;
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Kasza gryczana (całe ziarno) - 335 kcal/100g
- Ciemna mąka gryczana - 333 kcal/100g
- Jasna mąka gryczana - 347 kcal/100g
- Kasza gryczana gotowana - 163 kcal/100g
- Gryka - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Żołądki z kurczaka - 114 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g