skład / składniki
metoda gotowania
1. Cukinię umyć, obrać, usunąć wszystkie nasiona, resztę pokroić w drobną kostkę.
2. Pieprz oczyścić z nasion, umyć, pokroić w kostkę.
3. Usuń skórkę z pomidora, pokrój w kostkę (aby usunąć skórkę, wystarczy zalać pomidory wrzącą wodą, po wykonaniu małych nacięć na skórze).
4. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę.
5. Włóż koncentrat pomidorowy do dużego rondla, wlej olej roślinny i wodę, wymieszaj masę trzepaczką, a następnie wlej sól i cukier, ponownie wymieszaj.
6. Wyślij patelnię do ognia, zagotuj masę, a następnie włóż do niej cukinię, gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
7. Gdy mieszanina się zagotuje, dodaj kostki cukinii, przykryj i gotuj przez dziesięć minut.
8. Następnie wyślij paprykę i cebulę po cukinii, gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
9. W międzyczasie obierz czosnek, posiekaj na talerze, włóż do rondla z pomidorami.
10. Na samym końcu wlej ocet do sałatki, energicznie wymieszaj i rozprowadź gorącą masę w sterylnych słoikach, Zamknij przegotowanymi pokrywkami.
11. Odwróć półfabrykaty do góry nogami, zawiń w futro i pozostaw do całkowitego ostygnięcia na jeden dzień.
przechowuj Ancle bens w piwnicy lub spiżarni.
przytulna Zima Dla ciebie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g