puree z groszku z oliwą z oliwek w powolnej kuchence
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Wlej groszek do miski, zalej zimną wodą. Dokładnie umyj, spuść wodę i śmieci, które wypłynęły na powierzchnię. Powtórz procedurę kilka razy.
2. Włóż czysty groszek do miski multicookera, wlej wodę i oliwę z oliwek, dodaj sól i przyprawy (bardzo lubię zioła prowansalskie, ale możesz wziąć włoskie lub doprawić pachnącą papryką).
3. Wybierz program "duszenie", czas gotowania wynosi 2 godziny(Czas można skrócić, mocząc groszek przez kilka godzin).
uwielbiam puree, które nie jest dokładnie ugotowane, ale jeśli chcesz uzyskać bardziej jednolitą konsystencję, ubij puree za pomocą blendera.
posyp gotowe puree przyprawami.
podawaj na gorąco, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340 kcal/100g
- Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348 kcal/100g
- Rozdrobniony groszek gotowany - 115 kcal/100g
- Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360 kcal/100g
- Groszek krowi suszony nie gotowany - 343 kcal/100g
- Groszek krowi suszony gotowany - 76 kcal/100g
- Suszony groszek - 322 kcal/100g
- Groszek - 298 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g