puree z groszku z oliwą z oliwek w powolnej kuchence

przygotuj pyszny dodatek na obiad w powolnej kuchence! Przecier Grochowy w naszej rodzinie jest bardzo lubiany zarówno przez dzieci, jak i dorosłych. I nie bez powodu-danie jest bardzo smaczne. Teraz nauczyłem się gotować tłuczone ziemniaki w powolnej kuchence, okazuje się wspaniały! Polecam wszystkim)
♥PiaiviAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 7 g
tłuszcze 18 % 5 g
węglowodany 57 % 16 g
132 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 10 min

1. Wlej groszek do miski, zalej zimną wodą. Dokładnie umyj, spuść wodę i śmieci, które wypłynęły na powierzchnię. Powtórz procedurę kilka razy.

2. Włóż czysty groszek do miski multicookera, wlej wodę i oliwę z oliwek, dodaj sól i przyprawy (bardzo lubię zioła prowansalskie, ale możesz wziąć włoskie lub doprawić pachnącą papryką).

3. Wybierz program "duszenie", czas gotowania wynosi 2 godziny(Czas można skrócić, mocząc groszek przez kilka godzin).

uwielbiam puree, które nie jest dokładnie ugotowane, ale jeśli chcesz uzyskać bardziej jednolitą konsystencję, ubij puree za pomocą blendera.

posyp gotowe puree przyprawami.

podawaj na gorąco, smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340   kcal/100g
  • Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348   kcal/100g
  • Rozdrobniony groszek gotowany - 115   kcal/100g
  • Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360   kcal/100g
  • Groszek krowi suszony nie gotowany - 343   kcal/100g
  • Groszek krowi suszony gotowany - 76   kcal/100g
  • Suszony groszek - 322   kcal/100g
  • Groszek - 298   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy