skład / składniki
metoda gotowania
1. Pokrój żeberka wieprzowe.
2. Obierz cebulę, pokrój ją w kostkę.
3. Umyj i obierz marchewki, zetrzyj je na grubej tarce.
4. Wybierz tryb "smażenie", wlej olej roślinny do miski multicookera i smaż żeberka na złoty kolor. Jeśli na żebrach jest dużo tłuszczu, można pominąć olej.
5. Włóż cebulę i marchewkę do miski, smaż wszystko razem przez 5-7 minut, nie zapominając o mieszaniu. Po wyłączeniu programu.
6. Umieść kiszoną kapustę w misce.
7. Dodaj lavrushkę.
8. Posiekaj świeżą kapustę i wymieszaj ze śliwkami. Suszone śliwki należy włożyć do bigusa w całości, jeśli jest twardy, najpierw moczyć przez pół godziny.
9. Włóż kapustę i suszone śliwki do miski z pozostałymi składnikami, dodaj sól i pieprz.
10. Wlej wodę do miski.
11. Zamknij garnek pokrywką i gotuj Bigus w trybie "Duszenia" przez 1,5 godziny.
podawaj danie na gorąco.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kapusta kiszona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Żeberka wieprzowe - 321 kcal/100g