Bigus z suszonymi śliwkami w powolnej kuchence

duszona kapusta z żeberkami wieprzowymi i suszonymi śliwkami. To jest pyszne! Wydaje się, że jest to zwykłe danie, ale z nutami suszonych śliwek nabiera zupełnie innego smaku. Kiszona kapusta dodaje również smaku. Obfite i apetyczne, to danie to świetna Kolacja. A w powolnej kuchence jest również bardzo prosty w przygotowaniu.
ReinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 6 g
tłuszcze 45 % 10 g
węglowodany 27 % 6 g
131 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

1. Pokrój żeberka wieprzowe.
2. Obierz cebulę, pokrój ją w kostkę.
3. Umyj i obierz marchewki, zetrzyj je na grubej tarce.
4. Wybierz tryb "smażenie", wlej olej roślinny do miski multicookera i smaż żeberka na złoty kolor. Jeśli na żebrach jest dużo tłuszczu, można pominąć olej.
5. Włóż cebulę i marchewkę do miski, smaż wszystko razem przez 5-7 minut, nie zapominając o mieszaniu. Po wyłączeniu programu.
6. Umieść kiszoną kapustę w misce.
7. Dodaj lavrushkę.
8. Posiekaj świeżą kapustę i wymieszaj ze śliwkami. Suszone śliwki należy włożyć do bigusa w całości, jeśli jest twardy, najpierw moczyć przez pół godziny.
9. Włóż kapustę i suszone śliwki do miski z pozostałymi składnikami, dodaj sól i pieprz.
10. Wlej wodę do miski.
11. Zamknij garnek pokrywką i gotuj Bigus w trybie "Duszenia" przez 1,5 godziny.

podawaj danie na gorąco.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Śliwka - 227   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Kapusta kiszona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Żeberka wieprzowe - 321   kcal/100g

Podobne przepisy