skład / składniki
metoda gotowania
1. Gotuj fasolę wcześniej, aż będzie miękka. Potrzebujemy półlitrowego słoika gotowanej fasoli. Zmiel połowę fasoli w puree (blenderem lub maszynką do mięsa). Obierz i umyj wszystkie warzywa, pokrój ziemniaki w kostkę, marchewkę w krążki , cebulę w półpierścienie, mięso w dowolne porcje. Czosnek należy obrać i drobno posiekać.
2. Włóż cebulę i mięso do miski multicookera, dodaj olej słonecznikowy, sól i pieprz. Włącz tryb smażenia na 10 minut. Gdy mięso i cebula wypuszczą sok, dodaj koncentrat pomidorowy.
3. Dodaj ziemniaki, marchewkę, czosnek i fasolę do mięsa z cebulą. Napełnij wodą. W razie potrzeby sól i pieprz. Dodaj liść laurowy. Ustaw tryb Zupy i jeśli są rośliny strączkowe. Jeśli nie ma takiego trybu, zupa lub duszenie przez 2-3 godziny. Okazuje się smaczne i satysfakcjonujące danie.
4. Podawaj z ziołami.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Fasola biała - 102 kcal/100g