Chanahi z fasolą w powolnej kuchence

i chanahi przystosowane do powolnej kuchenki! Gotuj i Ty, okazuje się pyszne! Piękne Gruzińskie chanahi jest przygotowywane, o ile wiem, bez fasoli, a mięso jest w nim pół na pół z resztą składników. Tym razem polecę Ci chanahi gotować w powolnej kuchence (duszonej, gęstej), a składnik białkowy przedstawi tutaj fasolę. Jak wam się podoba?
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 2 g
tłuszcze 20 % 2 g
węglowodany 60 % 6 g
47 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 4 h

1. Gotuj fasolę wcześniej, aż będzie miękka. Potrzebujemy półlitrowego słoika gotowanej fasoli. Zmiel połowę fasoli w puree (blenderem lub maszynką do mięsa). Obierz i umyj wszystkie warzywa, pokrój ziemniaki w kostkę, marchewkę w krążki , cebulę w półpierścienie, mięso w dowolne porcje. Czosnek należy obrać i drobno posiekać.
2. Włóż cebulę i mięso do miski multicookera, dodaj olej słonecznikowy, sól i pieprz. Włącz tryb smażenia na 10 minut. Gdy mięso i cebula wypuszczą sok, dodaj koncentrat pomidorowy.
3. Dodaj ziemniaki, marchewkę, czosnek i fasolę do mięsa z cebulą. Napełnij wodą. W razie potrzeby sól i pieprz. Dodaj liść laurowy. Ustaw tryb Zupy i jeśli są rośliny strączkowe. Jeśli nie ma takiego trybu, zupa lub duszenie przez 2-3 godziny. Okazuje się smaczne i satysfakcjonujące danie.
4. Podawaj z ziołami.
miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Żeberka wołowe - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Fasola biała - 102   kcal/100g

Podobne przepisy