Stroganow wołowy ze śmietaną

Niezwykle łatwe do przygotowania danie z wołowiny! Powiem Ci, jak gotować Stroganow wołowy. "Stroganow wołowy" to bardzo popularne i niezwykle łatwe do przygotowania danie. Czasami jest to żart (lub według legendy?) nazywa się daniem dla bezzębnych. Jedno jest niezaprzeczalne: delikatne mięso smakuje zarówno bezzębnym, jak i smakoszom. Nikt nie zna dokładnego przepisu kulinarnego na danie "Stroganow wołowy", dziś jest ich wiele. Z grzybów, z kalmarów, królika, wieprzowiny ... warunkiem jest drobny plasterek. I zdecydowanie musisz wziąć polędwicę, miąższ mięsa. Przygotuj klasyczny Stroganow wołowy z wołowiny. Mam Stroganow wołowy ze śmietaną.
LiliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 53 % 16 g
tłuszcze 40 % 12 g
węglowodany 7 % 2 g
176 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.


pokrój wołowinę na szerokie paski o grubości 2 centymetrów, które następnie pokonaj do grubości 0,5-1 centymetra. Następnie pokrój je drobno, kostki o długości 3 centymetrów, sól, pieprz. Nie ma już przyprawiania i przyprawiania. Pokrój cebulę na pół pierścienia, lekko usmaż, a następnie dodaj mięso do cebuli. Smażyć tylko 3-5 minut, bardzo ważne jest, aby nie rozgotować, danie powinno być soczyste. Następnie wlej śmietanę, koncentrat pomidorowy i zagotuj. To wszystko, danie jest gotowe. Jako dodatek można podawać ryż, makaron, a najlepiej smażone ziemniaki z grzybami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina jest tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal / 100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy