Stroganow wołowy ze śmietaną
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój wołowinę na szerokie paski o grubości 2 centymetrów, które następnie pokonaj do grubości 0,5-1 centymetra. Następnie pokrój je drobno, kostki o długości 3 centymetrów, sól, pieprz. Nie ma już przyprawiania i przyprawiania. Pokrój cebulę na pół pierścienia, lekko usmaż, a następnie dodaj mięso do cebuli. Smażyć tylko 3-5 minut, bardzo ważne jest, aby nie rozgotować, danie powinno być soczyste. Następnie wlej śmietanę, koncentrat pomidorowy i zagotuj. To wszystko, danie jest gotowe. Jako dodatek można podawać ryż, makaron, a najlepiej smażone ziemniaki z grzybami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina jest tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal / 100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g