wieprzowina z jabłkami po polsku
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
aby przygotować to danie, bierzemy duży kawałek fileta wieprzowego, dobrze go solimy, panierujemy w mące pszennej, podgrzewamy tłuszcz na patelni i smażymy wieprzowinę. Następnie przenieś filet do rondla wraz z pozostałym tłuszczem, posyp ziarnami pachnącego kminku, wlej bulion i gotuj na wolnym ogniu. Podczas gotowania wieprzowiny pokrój cebulę w pierścienie i plasterki-jabłka. Dodaj na wierzchu mięsa. Gdy będzie gotowy, wyjmij go i przygotuj sos z pozostałego płynu. Aby to zrobić, wlej do niego podsmażoną mąkę, zagotuj i odcedź. Podczas serwowania pokrój wieprzowinę, polej sosem. Do dekoracji możesz ugotować ziemniaki, ryż lub podać pikle i kiszoną kapustę. Smacznego, czyli jak mówią w Polsce, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Tłuszcz stołowy - 899 kcal/100g
- Tłuszcz kulinarny - 897 kcal/100g
- Tłuszcz cukierniczy - 897 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Polędwica wieprzowa - 264 kcal/100g