skład / składniki
gotowanie krok po kroku
na początek weź obraną cebulę i pokrój w drobną kostkę. Podsmaż cebulę na rozgrzanym oleju roślinnym, aby cebula stała się złota. I dodaj grzyby do już smażonej cebuli. Grzyby mogą być różne i pieczarki, boczniaki, grzyby miodowe i wszelkie inne świeże grzyby, a nawet konserwy. Jeśli używasz grzybów w puszkach, najpierw spuść marynatę, nie używaj jej do gotowania. Grzyby wraz ze smażoną cebulą muszą być duszone przez bardzo mało, 10 minut, wtedy cały aromat grzybów zostanie zachowany. Sól i pieprz według własnych upodobań. Na koniec dodaj masło do duszonych grzybów. Osobno ugotuj ziemniaki w osolonej wodzie. Do przygotowania tego dania lepiej nadają się ziemniaki kruche lub gotowane odmiany. Rok ziemniaki będą gotowe, odcedź wodę i połącz ziemniaki z grzybami, aby wymieszać. Pozostaw gotowe naczynie w zamkniętym pojemniku, aby ziemniaki nasyciły się grzybowym smakiem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g