skład / składniki
gotowanie krok po kroku
oczyszczamy kapustę z górnych zwiędłych liści i cienko siekamy. Obraną cebulę wkładamy na kilka minut do zimnej wody, a następnie kroimy w cienkie półpierścienie. Obierz marchewki i pokrój w cienkie paski. Jeśli jesteś zbyt leniwy, aby się bawić, możesz go zetrzeć na grubej tarce.
wlej olej roślinny do żeliwnego garnka lub na patelnię z wysokimi bokami i podgrzej go, aż będzie bardzo gorący. Najpierw wrzucamy tam cebulę i smażymy na złoty kolor, następnie smażymy marchewki, dodajemy koncentrat pomidorowy, dobrze mieszamy i smażymy przez kilka minut, aż pasta stanie się żółtawa. Następnie kładziemy kapustę na wierzchu, wszystko bardzo dobrze mieszamy, zamykamy pokrywką i gotujemy na małym ogniu do miękkości. W ostatniej chwili dodaj pokrojoną w kostkę kiełbasę, sól, pieprz, ponownie wymieszaj i gotuj przez pięć minut.
gotową kapustę układamy na talerzu, posypujemy posiekanymi ziołami i podajemy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Kiełbasa"amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa"Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa"cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa"doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g