gulasz wołowy i faszerowane ziemniaki

niezapomniany zestaw doznań smakowych!
LesiaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 4 g
tłuszcze 33 % 4 g
węglowodany 33 % 4 g
74 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 10 min
naprawdę lubię zbierać przyjaciół w moim domu i zachwycać ich różnymi nowymi przepisami kulinarnymi . A ponieważ prawie każdy ma ulubione jedzenie-to mięso, staram się gotować więcej różnych potraw mięsnych. Niedawno kupiłem sobie książkę o kuchni amerykańskiej i od razu znalazłem przepis, który przykuł moją uwagę, to "gulasz wołowy i nadziewane ziemniaki". W weekend ugotowałem, spędziłem tylko około godziny i byłem mile zaskoczony tym, co wszystkim się podobało, a dziewczyny poprosiły o podzielenie się przepisem. Chętnie powiem Ci, jak łatwo jest ugotować to danie.
na jednej patelni podsmażam mięso, aby nabrało apetycznego brązowego koloru, w innej cebuli, a następnie wszystko mieszam, dodaję bulion i tuszę, aż danie się ugotuje. W czasie duszenia mięsa pieczę ziemniaki w mundurkach. Gdy będzie gotowy, pokrój na pół i po usunięciu miąższu wyślij powstałe łodzie do piekarnika, aby stały się chrupiące. Kiedy się usmażą, napełniam ich gulasz z mięsa. Zagniatam miąższ ziemniaków widelcem, dodaję sól i pieprz, kładę łyżkę tego puree na wierzchu "łodzi".Wszystko gotowe można podać do stołu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Szalotka - 72   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy