gulasz wołowy i faszerowane ziemniaki
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
naprawdę lubię zbierać przyjaciół w moim domu i zachwycać ich różnymi nowymi przepisami kulinarnymi . A ponieważ prawie każdy ma ulubione jedzenie-to mięso, staram się gotować więcej różnych potraw mięsnych. Niedawno kupiłem sobie książkę o kuchni amerykańskiej i od razu znalazłem przepis, który przykuł moją uwagę, to "gulasz wołowy i nadziewane ziemniaki". W weekend ugotowałem, spędziłem tylko około godziny i byłem mile zaskoczony tym, co wszystkim się podobało, a dziewczyny poprosiły o podzielenie się przepisem. Chętnie powiem Ci, jak łatwo jest ugotować to danie.
na jednej patelni podsmażam mięso, aby nabrało apetycznego brązowego koloru, w innej cebuli, a następnie wszystko mieszam, dodaję bulion i tuszę, aż danie się ugotuje. W czasie duszenia mięsa pieczę ziemniaki w mundurkach. Gdy będzie gotowy, pokrój na pół i po usunięciu miąższu wyślij powstałe łodzie do piekarnika, aby stały się chrupiące. Kiedy się usmażą, napełniam ich gulasz z mięsa. Zagniatam miąższ ziemniaków widelcem, dodaję sól i pieprz, kładę łyżkę tego puree na wierzchu "łodzi".Wszystko gotowe można podać do stołu.
na jednej patelni podsmażam mięso, aby nabrało apetycznego brązowego koloru, w innej cebuli, a następnie wszystko mieszam, dodaję bulion i tuszę, aż danie się ugotuje. W czasie duszenia mięsa pieczę ziemniaki w mundurkach. Gdy będzie gotowy, pokrój na pół i po usunięciu miąższu wyślij powstałe łodzie do piekarnika, aby stały się chrupiące. Kiedy się usmażą, napełniam ich gulasz z mięsa. Zagniatam miąższ ziemniaków widelcem, dodaję sól i pieprz, kładę łyżkę tego puree na wierzchu "łodzi".Wszystko gotowe można podać do stołu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Szalotka - 72 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g