skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak po prostu przygotować aromatyczną Azę z wołowiną i ziemniakami w stylu tatarskim, która z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania obfitego dania kuchni tatarskiej.
Krok 2:
Rozpocznij gotowanie i pokrój w małe kostki o grubości jednego centymetra i długości od trzech do czterech centymetrów trzysta pięćdziesiąt gramów mięsa wołowego.
Krok 3:
Weź kocioł lub rondel z grubym dnem, a następnie wlej do niego trzy łyżki oleju roślinnego i podgrzej na kuchence, a następnie włóż pokrojone mięso do kotła z gorącym olejem, a następnie wymieszaj i usmaż mięso w wysokiej temperaturze pieca
Krok 4:
Pokrój dwie dość duże główki cebuli na pół pierścienia i włóż do kotła z mięsem, a następnie wymieszaj i smaż, aż cebula stanie się przezroczysta w wysokiej temperaturze pieca.
Krok 5:
Pokrój jedną średnią marchewkę na małe, dowolne kawałki i włóż do kotła z mięsem i cebulą, a następnie wymieszaj wszystkie składniki i kontynuuj smażenie przez około dwie minuty w wysokiej temperaturze pieca.
Krok 6:
Weź grubą tarkę i zetrzyj dwa pikle.
Krok 7:
Włóż starte ogórki do kotła, a następnie wymieszaj i kontynuuj smażenie wszystkich składników.
Krok 8:
Wlej trzysta mililitrów bulionu mięsnego do kotła i wymieszaj wszystkie składniki, a następnie przykryj kocioł pokrywką i gotuj mięso z warzywami przez około czterdzieści minut w niskiej temperaturze pieca.
Krok 9:
Pokrój na małe i niezbyt cienkie kostki siedemset gramów wcześniej obranych ziemniaków i włóż je do patelni umieszczonej na kuchence z rozgrzanym olejem roślinnym.
Krok 10:
Smaż ziemniaki przez dziewięć minut bez mieszania, a następnie mieszaj i smaż je przez kolejne dziesięć minut.
Krok 11:
Dodaj jedną łyżkę koncentratu pomidorowego do kotła, który można zastąpić pomidorem i wymieszaj wszystkie składniki, a następnie przykryj kocioł pokrywką i kontynuuj duszenie mięsa z warzywami przez kolejne dwadzieścia minut.
Krok 12:
Po upływie czasu dodaj sól do kotła do smaku, pół łyżeczki papryki, pół łyżeczki mieszanki mielonej papryki, dwa lub trzy ząbki czosnku przepuszczone przez prasę i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 13:
Dodaj dwa liście laurowe do kotła, a następnie wlej do niego suszone zioła do smaku i ponownie dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 14:
Włóż smażone ziemniaki z patelni do kotła i wymieszaj ze sobą, a następnie przykryj kocioł pokrywką i kontynuuj gotowanie naczynia przez siedem minut.
Krok 15:
Ułóż przygotowane narodowe danie tatarskie na porcjowanych talerzach i podawaj.
Krok 16:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na pyszne danie kuchni tatarskiej ze smażonych kawałków duszonej wołowiny z cebulą, marchewką i piklami z ziemniakami! Polecam koniecznie ugotować dla odmiany na obiad lub obiad bogaty, niesamowicie aromatyczny i bardzo satysfakcjonujący tatarski azu z pikantnymi piklami zgodnie z naszym przepisem i będziesz mile zaskoczony smakiem tego dania! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Wołowina-polędwica (stek) - 189 kcal/100g
- Wołowina-polędwica (rostbef) - 381 kcal/100g
- Bulion mięsny - 34 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g