azu z filetem wołowym i ziemniakami po tatarsku

obfite danie z najbardziej przystępnych cenowo produktów! Dość prosty przepis na przygotowanie Narodowego dania kuchni tatarskiej ze smażonych kawałków wołowiny duszonych z cebulą, marchewką i ziemniakami z piklami, które mile zaskoczą wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 5 g
tłuszcze 35 % 7 g
węglowodany 40 % 8 g
107 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak po prostu przygotować aromatyczną Azę z wołowiną i ziemniakami w stylu tatarskim, która z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania obfitego dania kuchni tatarskiej.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozpocznij gotowanie i pokrój w małe kostki o grubości jednego centymetra i długości od trzech do czterech centymetrów trzysta pięćdziesiąt gramów mięsa wołowego.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Weź kocioł lub rondel z grubym dnem, a następnie wlej do niego trzy łyżki oleju roślinnego i podgrzej na kuchence, a następnie włóż pokrojone mięso do kotła z gorącym olejem, a następnie wymieszaj i usmaż mięso w wysokiej temperaturze pieca

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój dwie dość duże główki cebuli na pół pierścienia i włóż do kotła z mięsem, a następnie wymieszaj i smaż, aż cebula stanie się przezroczysta w wysokiej temperaturze pieca.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój jedną średnią marchewkę na małe, dowolne kawałki i włóż do kotła z mięsem i cebulą, a następnie wymieszaj wszystkie składniki i kontynuuj smażenie przez około dwie minuty w wysokiej temperaturze pieca.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Weź grubą tarkę i zetrzyj dwa pikle.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włóż starte ogórki do kotła, a następnie wymieszaj i kontynuuj smażenie wszystkich składników.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlej trzysta mililitrów bulionu mięsnego do kotła i wymieszaj wszystkie składniki, a następnie przykryj kocioł pokrywką i gotuj mięso z warzywami przez około czterdzieści minut w niskiej temperaturze pieca.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Pokrój na małe i niezbyt cienkie kostki siedemset gramów wcześniej obranych ziemniaków i włóż je do patelni umieszczonej na kuchence z rozgrzanym olejem roślinnym.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Smaż ziemniaki przez dziewięć minut bez mieszania, a następnie mieszaj i smaż je przez kolejne dziesięć minut.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dodaj jedną łyżkę koncentratu pomidorowego do kotła, który można zastąpić pomidorem i wymieszaj wszystkie składniki, a następnie przykryj kocioł pokrywką i kontynuuj duszenie mięsa z warzywami przez kolejne dwadzieścia minut.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Po upływie czasu dodaj sól do kotła do smaku, pół łyżeczki papryki, pół łyżeczki mieszanki mielonej papryki, dwa lub trzy ząbki czosnku przepuszczone przez prasę i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Dodaj dwa liście laurowe do kotła, a następnie wlej do niego suszone zioła do smaku i ponownie dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Włóż smażone ziemniaki z patelni do kotła i wymieszaj ze sobą, a następnie przykryj kocioł pokrywką i kontynuuj gotowanie naczynia przez siedem minut.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Ułóż przygotowane narodowe danie tatarskie na porcjowanych talerzach i podawaj.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na pyszne danie kuchni tatarskiej ze smażonych kawałków duszonej wołowiny z cebulą, marchewką i piklami z ziemniakami! Polecam koniecznie ugotować dla odmiany na obiad lub obiad bogaty, niesamowicie aromatyczny i bardzo satysfakcjonujący tatarski azu z pikantnymi piklami zgodnie z naszym przepisem i będziesz mile zaskoczony smakiem tego dania! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pikle - 11   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Wołowina-polędwica (stek) - 189   kcal/100g
  • Wołowina-polędwica (rostbef) - 381   kcal/100g
  • Bulion mięsny - 34   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy