ryż z kiszoną kapustą bez marchewki z wieprzowiną
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ugotuj kawałek tłustej wieprzowiny, ryż, kapustę, cebulę, sól i lavrushkę.
Krok 2:
Opłucz ryż i kapustę, drugą dobrze wyciśnij.
Krok 3:
Pokrój cebulę w drobną kostkę, mięso na małe kawałki.
Krok 4:
Podsmaż mięso z cebulą, dodaj kapustę. Kontynuuj pieczenie.
Krok 5:
Dodaj wodę i gotuj na wolnym ogniu, aż kapusta się ugotuje.
Krok 6:
Dodaj ryż, dodaj więcej wody, aby lekko pokryć powierzchnię.
Krok 7:
Dusić pod przykryciem, aż ryż się ugotuje. Na koniec dodaj liść laurowy i sól do smaku.
Krok 8:
Podawaj ryż z kapustą i mięsem na lunch.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Kapusta kiszona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Okrągły ryż - 330 kcal/100g