ryż z kiszoną kapustą bez marchewki z wieprzowiną

pyszne, proste, satysfakcjonujące! Ryż z kapustą i mięsem jest powszechnym wiejskim, częściej zimowym daniem. Zrównoważony skład: błonnik, kwas, tłuszcz, węglowodany - umożliwia doskonałe wchłanianie i nasycanie organizmu użytecznymi substancjami.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 7 g
tłuszcze 19 % 7 g
węglowodany 62 % 23 g
180 kcal
IG: 14 / 86 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Ugotuj kawałek tłustej wieprzowiny, ryż, kapustę, cebulę, sól i lavrushkę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Opłucz ryż i kapustę, drugą dobrze wyciśnij.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój cebulę w drobną kostkę, mięso na małe kawałki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Podsmaż mięso z cebulą, dodaj kapustę. Kontynuuj pieczenie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj wodę i gotuj na wolnym ogniu, aż kapusta się ugotuje.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj ryż, dodaj więcej wody, aby lekko pokryć powierzchnię.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dusić pod przykryciem, aż ryż się ugotuje. Na koniec dodaj liść laurowy i sól do smaku.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Podawaj ryż z kapustą i mięsem na lunch.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Kapusta kiszona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Okrągły ryż - 330   kcal/100g

Podobne przepisy