skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Zanim zaczniesz gotować buglamę, musisz przygotować składniki. Używaj ryb, które nie zawierają dużej ilości kości, w szczególności sandacza. Walleye kroimy na duże steki o grubości około czterech centymetrów.
Krok 2:

Steki rybne solimy, dodajemy przyprawy
Krok 3:

Z cebuli wyjmujemy gęsty rdzeń i kroimy go w wąskie pierścienie
Krok 4:

Usuń rdzeń i nasiona z papryki. Pokroić w pierścienie
Krok 5:

Z pomidorem wykonujemy tę samą procedurę, co z cebulą
Krok 6:

Ziemniaki kroimy w nie grube pierścienie
Krok 7:

Układamy wszystko warstwami w naczyniach. Połóż połowę ugotowanej cebuli na dnie.
Krok 8:

Połóż rybę na cebuli
Krok 9:

Następnie ziemniaki
Krok 10:

Po ziemniakach wlej i wyrównaj pozostałą cebulę. Sól i dodaj przyprawę
Krok 11:

Papryka
Krok 12:

Pomidory. Sól o ponownie dodaj przyprawę
Krok 13:

Następnie ostra papryka, ziemniaki, papryka i pozostałe pomidory.
Krok 14:

Ponownie sól i dodaj przyprawy. Masło. Na wierzchu" ciasta " pęczek zieleni i 150 ml.woda.
Krok 15:

Dusimy na małym ogniu przez czterdzieści minut. Po tym czasie danie będzie gotowe
bardzo aromatyczne i smaczne danie kuchni azerbejdżańskiej. Zajmuje jedno z pierwszych miejsc w kuchni tej narodowości. Przygotowanie jest bardzo łatwe i bardzo proste z każdej ryby, która nie ma małych kości. Warzywa do tego dania można wziąć w lodówce. Zgodnie z tym przepisem mięso rybne można łatwo zastąpić dowolnym mięsem według własnych upodobań. Musisz tylko wziąć pod uwagę czas duszenia mięsa, które będziesz gotować. Zgodnie z zasadą przygotowania khashlama w języku ormiańskim zamiast wody można wlać piwo, będzie bardzo przyjemny zapach pszenicy i smak chmielu. To danie jest zarówno pierwsze, jak i drugie. Płyn, który powstaje podczas przygotowywania potrawy z soków warzywnych, można wlać do osobnej miski podczas serwowania. Danie jest bardzo zdrowe, duszone, nie smażone. Dobrze komponuje się z niektórymi dietami, w których nie można go smażyć. Jeśli gotujesz w domowej kuchni, kocioł nie musi być używany na kuchence gazowej, gotuje się bez problemów w zwykłym rondlu. Ale gotowanie w naturze, przy ognisku, zdradza oczywiście niezapomniany smak ognia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Sandacz gotowany - 97 kcal/100g
- Sandacz - 89 kcal/100g
- Sandacz świeży - 84 kcal/100g
- Sandacz nadziewany - 144 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g


