Buglama z ryb

szybkie gotowanie, łatwe, niestandardowe, niezwykłe, zdrowe. Przepis będzie interesujący dla wszystkich miłośników kaukaskiej pikantnej kuchni. Danie można łatwo przygotować zarówno w kotle na ogniu, jak iw domu. Pasuje do przepisów dietetycznych.
The Patricks channelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 53 % 8 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 47 % 7 g
60 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Zanim zaczniesz gotować buglamę, musisz przygotować składniki. Używaj ryb, które nie zawierają dużej ilości kości, w szczególności sandacza. Walleye kroimy na duże steki o grubości około czterech centymetrów.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Steki rybne solimy, dodajemy przyprawy

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Z cebuli wyjmujemy gęsty rdzeń i kroimy go w wąskie pierścienie

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Usuń rdzeń i nasiona z papryki. Pokroić w pierścienie

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Z pomidorem wykonujemy tę samą procedurę, co z cebulą

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ziemniaki kroimy w nie grube pierścienie

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Układamy wszystko warstwami w naczyniach. Połóż połowę ugotowanej cebuli na dnie.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Połóż rybę na cebuli

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Następnie ziemniaki

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Po ziemniakach wlej i wyrównaj pozostałą cebulę. Sól i dodaj przyprawę

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Papryka

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Pomidory. Sól o ponownie dodaj przyprawę

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Następnie ostra papryka, ziemniaki, papryka i pozostałe pomidory.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Ponownie sól i dodaj przyprawy. Masło. Na wierzchu" ciasta " pęczek zieleni i 150 ml.woda.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Dusimy na małym ogniu przez czterdzieści minut. Po tym czasie danie będzie gotowe

bardzo aromatyczne i smaczne danie kuchni azerbejdżańskiej. Zajmuje jedno z pierwszych miejsc w kuchni tej narodowości. Przygotowanie jest bardzo łatwe i bardzo proste z każdej ryby, która nie ma małych kości. Warzywa do tego dania można wziąć w lodówce. Zgodnie z tym przepisem mięso rybne można łatwo zastąpić dowolnym mięsem według własnych upodobań. Musisz tylko wziąć pod uwagę czas duszenia mięsa, które będziesz gotować. Zgodnie z zasadą przygotowania khashlama w języku ormiańskim zamiast wody można wlać piwo, będzie bardzo przyjemny zapach pszenicy i smak chmielu. To danie jest zarówno pierwsze, jak i drugie. Płyn, który powstaje podczas przygotowywania potrawy z soków warzywnych, można wlać do osobnej miski podczas serwowania. Danie jest bardzo zdrowe, duszone, nie smażone. Dobrze komponuje się z niektórymi dietami, w których nie można go smażyć. Jeśli gotujesz w domowej kuchni, kocioł nie musi być używany na kuchence gazowej, gotuje się bez problemów w zwykłym rondlu. Ale gotowanie w naturze, przy ognisku, zdradza oczywiście niezapomniany smak ognia. 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Sandacz gotowany - 97   kcal/100g
  • Sandacz - 89   kcal/100g
  • Sandacz świeży - 84   kcal/100g
  • Sandacz nadziewany - 144   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy