pieczeń z mięsem wieprzowym i ziemniakami po syberyjsku

Szybkie obfite danie z niedrogich produktów! Dość prosty przepis na przygotowanie syberyjskiej pachnącej pieczeni z mięsem wieprzowym i ziemniakami z przyprawami, który mile zaskoczy swoim wspaniałym smakiem i na pewno spodoba się wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 8 g
tłuszcze 20 % 4 g
węglowodany 40 % 8 g
143 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 55 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak szybko i łatwo ugotować pieczeń z mięsem, ziemniakami, cebulą i marchewką z koncentratem pomidorowym, który z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania obfitego i aromatycznego dania w stylu syberyjskim.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby ugotować pieczeń, weź odpowiednią patelnię i umieść ją na kuchence, a następnie wlej do niej dwie łyżki oleju roślinnego i podgrzej, a następnie pokrój kilogram mięsa wieprzowego na dość duże, dowolne kawałki i włóż na patelnię z rozgrzanym olejem roślinnym.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Od czasu do czasu mieszaj i smaż mięso na patelni na dużym ogniu kuchenki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dość drobno posiekaj dwie średnie główki cebuli i włóż je na patelnię z mięsem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wymieszaj posiekaną cebulę z mięsem na patelni i smaż na dużym ogniu kuchenki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój jedną średnią marchewkę na małe, dowolne kawałki i umieść ją na wspólnej patelni.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki na patelni i kontynuuj smażenie na dużym ogniu kuchenki..

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Pokrój jeden kilogram wcześniej obranych ziemniaków na dość duże, dowolne kawałki i umieść je na wspólnej patelni.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wlej dwieście pięćdziesiąt mililitrów ciepłej przegotowanej wody na patelnię i wymieszaj wszystkie składniki.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wlej sól do smaku na patelnię, a następnie dodaj do niej liść laurowy i pół łyżeczki mieszanki zmielonej czerni z czerwoną papryką.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Rozłóż na patelni dwie łyżki koncentratu pomidorowego, a następnie dodaj do niego jedną łyżeczkę suszonej pietruszki, koperku, bazylii i dwa ząbki czosnku przepuszczone przez prasę.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki na patelni i przykryj pokrywką, a następnie przełącz kuchenkę na minimalny ogień i gotuj pieczeń przez trzydzieści do trzydziestu pięciu minut, aż będzie gotowa.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Po upływie czasu wyłącz piec i wyjmij patelnię z przygotowanym obfitym daniem z pieca.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Po upływie czasu ułóż ugotowaną pieczeń na porcjowanych talerzach, dodaj drobno posiekaną cebulę i podawaj na obiad lub lunch do stołu.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na przepis na dość szybkie i proste gotowanie pieczonego mięsa wieprzowego z ziemniakami, cebulą, marchewką i przyprawami w stylu syberyjskim,który mile zaskoczy swoim wspaniałym smakiem i bez wątpienia spodoba się wielu! Smacznego! 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Polędwica wieprzowa - 264   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy