skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak szybko i łatwo ugotować pieczeń z mięsem, ziemniakami, cebulą i marchewką z koncentratem pomidorowym, który z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania obfitego i aromatycznego dania w stylu syberyjskim.
Krok 2:
Aby ugotować pieczeń, weź odpowiednią patelnię i umieść ją na kuchence, a następnie wlej do niej dwie łyżki oleju roślinnego i podgrzej, a następnie pokrój kilogram mięsa wieprzowego na dość duże, dowolne kawałki i włóż na patelnię z rozgrzanym olejem roślinnym.
Krok 3:
Od czasu do czasu mieszaj i smaż mięso na patelni na dużym ogniu kuchenki.
Krok 4:
Dość drobno posiekaj dwie średnie główki cebuli i włóż je na patelnię z mięsem.
Krok 5:
Wymieszaj posiekaną cebulę z mięsem na patelni i smaż na dużym ogniu kuchenki.
Krok 6:
Pokrój jedną średnią marchewkę na małe, dowolne kawałki i umieść ją na wspólnej patelni.
Krok 7:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki na patelni i kontynuuj smażenie na dużym ogniu kuchenki..
Krok 8:
Pokrój jeden kilogram wcześniej obranych ziemniaków na dość duże, dowolne kawałki i umieść je na wspólnej patelni.
Krok 9:
Wlej dwieście pięćdziesiąt mililitrów ciepłej przegotowanej wody na patelnię i wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 10:
Wlej sól do smaku na patelnię, a następnie dodaj do niej liść laurowy i pół łyżeczki mieszanki zmielonej czerni z czerwoną papryką.
Krok 11:
Rozłóż na patelni dwie łyżki koncentratu pomidorowego, a następnie dodaj do niego jedną łyżeczkę suszonej pietruszki, koperku, bazylii i dwa ząbki czosnku przepuszczone przez prasę.
Krok 12:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki na patelni i przykryj pokrywką, a następnie przełącz kuchenkę na minimalny ogień i gotuj pieczeń przez trzydzieści do trzydziestu pięciu minut, aż będzie gotowa.
Krok 13:
Po upływie czasu wyłącz piec i wyjmij patelnię z przygotowanym obfitym daniem z pieca.
Krok 14:
Po upływie czasu ułóż ugotowaną pieczeń na porcjowanych talerzach, dodaj drobno posiekaną cebulę i podawaj na obiad lub lunch do stołu.
Krok 15:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na przepis na dość szybkie i proste gotowanie pieczonego mięsa wieprzowego z ziemniakami, cebulą, marchewką i przyprawami w stylu syberyjskim,który mile zaskoczy swoim wspaniałym smakiem i bez wątpienia spodoba się wielu! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Polędwica wieprzowa - 264 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g