skład / składniki
gotowanie krok po kroku
wybierz do tego dania miąższ wołowy. Kup zad lub zad wołowy. Najpierw musisz go umyć. Następnie pokrój na kawałki o wadze około 150 gramów. Muszą być solone i pieprzowe. Następnie rozwałkuj mięso w mące i na patelni rozgrzanej olejem. Podsmaż mięso z dwóch rozłogów. Powinna powstać rumiana skorupa. Następnie włóż mięso do rondla. I wlej szklankę wody na patelnię i zagotuj. Następnie odcedź bulion przez sito i wlej go na patelnię do mięsa. Następnie dodaj do mięsa jeszcze dwie szklanki gorącej wody. Przykryj patelnię pokrywką i podpal. Powinien być duszony przez 2,5 godziny. Osobno usmażyć cebulę i dusić ziemniaki. Ziemniaki można gotować, jak chcesz. Następnie dodaj je do mięsa. Włóż więcej groszku czarnego pieprzu, liść laurowy i gotuj wołowinę przez kolejne pół godziny. Przed podaniem jedzenie będzie pięknie wyglądać z dekoracją z zieleni. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g