Wołowina z ziemniakami duszona z cebulą i przyprawami

niesamowity przepis kulinarny o lekkim smaku goździków! Najbardziej lubię gulasz wołowy z ziemniakami. Chcę podzielić się z Tobą moim przepisem kulinarnym, który nazywa się "gulasz wołowy z ziemniakami".
Maria KruusAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 8 g
tłuszcze 17 % 4 g
węglowodany 48 % 11 g
117 kcal
IG: 92 / 0 / 8

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

wybierz do tego dania miąższ wołowy. Kup zad lub zad wołowy. Najpierw musisz go umyć. Następnie pokrój na kawałki o wadze około 150 gramów. Muszą być solone i pieprzowe. Następnie rozwałkuj mięso w mące i na patelni rozgrzanej olejem. Podsmaż mięso z dwóch rozłogów. Powinna powstać rumiana skorupa. Następnie włóż mięso do rondla. I wlej szklankę wody na patelnię i zagotuj. Następnie odcedź bulion przez sito i wlej go na patelnię do mięsa. Następnie dodaj do mięsa jeszcze dwie szklanki gorącej wody. Przykryj patelnię pokrywką i podpal. Powinien być duszony przez 2,5 godziny. Osobno usmażyć cebulę i dusić ziemniaki. Ziemniaki można gotować, jak chcesz. Następnie dodaj je do mięsa. Włóż więcej groszku czarnego pieprzu, liść laurowy i gotuj wołowinę przez kolejne pół godziny. Przed podaniem jedzenie będzie pięknie wyglądać z dekoracją z zieleni. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g

Podobne przepisy