skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy niezbędne składniki do przygotowania potrawy i kroimy filety z różowego łososia na kawałki, które wkładamy do rozgrzanej patelni wraz z dwudziestoma gramami masła.
Krok 2:
Smażyć kawałki ryby mieszając łopatką przez około pięć minut, dodając pięćdziesiąt gramów oleju roślinnego.
Krok 3:
Rozłóż smażone kawałki ryby na talerzu.
Krok 4:
Na rozgrzanej patelni rozłóż posiekaną cebulę i dodaj trzy ząbki zmiażdżonego czosnku, smaż na złoty kolor.
Krok 5:
Zetrzyj sto gramowy kawałek twardego sera na grubej tarce.
Krok 6:
Dodaj dwieście gramów mleka na patelnię do smażonej cebuli, dwieście gramów 20% śmietany i zagotuj.
Krok 7:
Rozłóż starty ser na patelni.
Krok 8:
Dodaj kawałki smażonego różowego łososia na patelnię, do smaku sól i pieprz, wymieszaj i przykryj pokrywką, a następnie zmniejsz ogień do minimum i gotuj na wolnym ogniu przez pięć minut.
Krok 9:
Zdejmij patelnię z pieca i lekko ostudź naczynie, układając porcje na talerzach.
Krok 10:
Do każdego talerza dodaj koperek do smaku. Smacznego dla wszystkich!
przysmak dla domu, nawet najmłodsza Gospodyni domowa może ugotować i zaskoczyć wszystkich domowników. Ryba jest soczysta, mięso ma delikatny posmak sera i małą kroplę! Kolacja dla rodziny. Obfite i smaczne, w zaledwie 15 minut! Różowy łosoś w sosie śmietanowo-serowym!
różowy łosoś jest najmniejszym i najpowszechniejszym i najszybciej rosnącym gatunkiem ryb komercyjnych, który jest bardzo zdrowy i smaczny.
nadaje się do gotowania zup, jest duszony i smażony, solony i konserwowany (w tym kawior), ale łosoś różowy jest szczególnie dobry w postaci soli.
przy zakupie najważniejsze jest, aby wybrać wysokiej jakości różowego łososia: jest równy, czysty, gładki, bez plam i uszkodzeń, ze srebrnymi i błyszczącymi łuskami.
Skóra wysokiej jakości różowego łososia ściśle przylega do mięsa, a suchy ogon ryby wskazuje, że był wielokrotnie rozmrażany i zamrażany.
W przypadku wysokiej jakości ryb skrzela powinny być jasne lub jasnoczerwone, a nie przyciemnione lub zielone.
samce mają jaśniejszy kolor, a jeśli przyjrzysz się uważnie, czerwonawe plamy są dość zauważalne na ich ciele, a u samicy ciało jest szaro-białe i bez odcieni.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Filet z różowego łososia - 133 kcal/100g