skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Obierz i zważ nasze warzywa do przepisu.
Krok 2:
Pokrój cebulę na półpierścienie.
Krok 3:
Wlej olej roślinny na patelnię, podgrzej go i rozłóż cebulę pokrojoną w półpierścienie.
Krok 4:
Na koreańskiej tarce zetrzyj marchewki.
Krok 5:
Gdy cebula jest usmażona, aż stanie się przezroczysta i przestanie wydzielać sok, dodaj do niej marchewki i dokładnie wymieszaj.
Krok 6:
Podziel paprykę na pół.
Krok 7:
Pokrój paprykę na półpierścienie.
Krok 8:
Rozłóż go na patelni, dodaj przyprawy sól, cukier pieprz.
Krok 9:
Dodajemy czosnek wyciśnięty przez & quot; prasę & quot;.
Krok 10:
Dusić warzywa przez 10 minut na wysokim poziomie, a następnie nieco obniżyć temperaturę.
Krok 11:
Pokrój cukinię na małe kawałki(w razie potrzeby usuń skórkę i nasiona).
Krok 12:
Rozłóż na patelni (przez 20-25 minut, jeśli młoda cukinia). Podczas całego przygotowania sałatki stale ją mieszamy.
Krok 13:
Pokrój pomidory w kostkę.
Krok 14:
Dodaj pomidory do garnka do warzyw i dokładnie wymieszaj.
Krok 15:
Gdy sałatka da dużo soku, sprawdzamy, czy cukinia jest gotowa.
Krok 16:
Gdy cukinia się ugotuje, dodaj kwas cytrynowy do sałatki, wymieszaj i kontynuuj gotowanie przez 3-5 minut.
Krok 17:
Gorącą sałatkę wkładamy do sterylnych słoików.
Krok 18:
Po zapakowaniu gotowej sałatki i sprawdzeniu szczelności słoika, przykryj je kocem lub kocem i schłodź przez jeden dzień.
Krok 19:
Pyszna sałatka na zimę jest gotowa! Smacznego!
cebulę przed gotowaniem sałatki należy zalać wrzącą wodą lub namoczyć w wodzie przez 2-3 godziny. Do smaku można dodać czerwoną paprykę.
przyjrzyj się uważnie mojemu przepisowi wideo krok po kroku na przygotowanie cukinii na zimę! https://youtu.be/h6_h_T8VX8A
gotowanie pyszne, gotowanie proste, gotowanie sałatki na zimę razem w domu!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kwas cytrynowy - 0 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g