spaghetti z filetem z kurczaka w sosie śmietanowym w powolnej kuchence
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Filet z kurczaka pokroić i wysłać do multicookera w trybie & quot; smażenie"bez dodawania oleju, a następnie dodać cebulę, gdy tylko woda wyparuje, dodać olej i przełączyć na tryb " duszenie". Dusić 5-10 min.
Krok 2:
Zrób sos śmietanowy. Dodaj wodę i zioła prowansalskie do śmietany ,a także koperek (u mnie mrożony). Dodaj dressing do kurczaka i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut.
Krok 3:
Makaron ugotować, odcedzić i dodać do kurczaka i śmietany, dusić 5 min. gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Spaghetti - 338 kcal/100g