spaghetti z filetem z kurczaka w sosie śmietanowym w powolnej kuchence

szybkie gotowanie, smaczne, bardzo proste, niskokaloryczne.

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 12 g
tłuszcze 9 % 4 g
węglowodany 66 % 31 g
211 kcal
IG: 3 / 97 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Filet z kurczaka pokroić i wysłać do multicookera w trybie & quot; smażenie"bez dodawania oleju, a następnie dodać cebulę, gdy tylko woda wyparuje, dodać olej i przełączyć na tryb " duszenie". Dusić 5-10 min.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zrób sos śmietanowy. Dodaj wodę i zioła prowansalskie do śmietany ,a także koperek (u mnie mrożony). Dodaj dressing do kurczaka i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Makaron ugotować, odcedzić i dodać do kurczaka i śmietany, dusić 5 min. gotowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Spaghetti - 338   kcal/100g

Podobne przepisy