skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić kurczaka PP pieczonego z warzywami w piekarniku? Przygotuj wskazane produkty. Warzywa można przyjmować według własnych upodobań, ale nie wybieraj ziemniaków. Możesz wziąć mrożone gotowe mieszanki warzywne. Z kurczaka weź filet z kurczaka, możesz wziąć inne mięso z kurczaka, ale bez skóry. Suche przyprawy można wziąć w zestawie lub dodać te, które lubisz. Oliwę z oliwek można zastąpić innym olejem roślinnym.
Krok 2:
Przygotuj naczynie do pieczenia i włącz rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Z warzyw mam mrożoną brukselkę i zielony groszek. Nie trzeba ich rozmrażać. Dodaję je do wybranego naczynia do pieczenia.
Krok 3:
Cukinia, jeśli jest młoda, nie trzeba z niej usuwać skóry. Mam już leżącego, więc go czyszczę. Pokrój cukinię losowo-w kółka, duże kostki, pół koła. Dodaj pokrojoną cukinię do naczynia do pieczenia.
Krok 4:
Brokuły spłucz pod bieżącą zimną wodą i wstrząśnij płynem. Oddziel kwiatostany i podziel je na mniejsze. Dodaj kapustę do warzyw.
Krok 5:
Umyj paprykę, odetnij łodygę i uwolnij ją z nasion. Jeszcze raz spłucz i pokrój. Dodaj do formy do warzyw. Do koloru dodałem jeszcze kilka pomidorów cherry, ale możesz wziąć pieprz w dwóch kolorach, aby danie wyglądało jaśniej i apetycznie.
Krok 6:
Opłucz filet z kurczaka pod bieżącą zimną wodą i osusz ręcznikiem. Pokrój filet z kurczaka na duże kawałki. Możesz nie kroić kurczaka, ale czas pieczenia będzie wtedy dłuższy. Dodaj pokrojony filet z kurczaka do warzyw.
Krok 7:
Obierz ząbki czosnku i przełóż przez prasę. Dodaj posiekany czosnek, suche przyprawy, sól i oliwę z oliwek do formy z warzywami i kurczakiem.
Krok 8:
Równomiernie wymieszaj warzywa i kurczaka. Umieść formę w nagrzanym piekarniku na 30 do 40 minut. Po 15-20 minutach wymieszaj warzywa i kurczaka. Piecz, aż kurczak i warzywa będą ugotowane.
Krok 9:
Podawaj gotowego pieczonego kurczaka z warzywami na gorąco. To samodzielne danie. Dzięki pieczeniu zachowuje wszystkie przydatne właściwości produktów. Taki obiad jest uważany za bardzo przydatny.
kurczak pieczony z warzywami można bezpiecznie przypisać do sekcji prawidłowego zdrowego odżywiania - w ten sposób organizm otrzyma jak najwięcej składników odżywczych z jedzenia. Aby podczas gotowania nie straciły swoich korzyści, należy wybrać delikatną metodę obróbki cieplnej. Pieczenie dotyczy takich metod. Im więcej warzyw jest na twoim stole, tym lepiej zorganizowane będzie jedzenie.
ponadto zwolennicy PP uważają, że to warzywa i filet z kurczaka na obiad są jednym z przykładów idealnego zdrowego obiadu - nie zawiera szybkich węglowodanów i produktów zawierających skrobię. Warzywa dostarczą organizmowi przydatnych substancji i witamin, filet z kurczaka wzbogaci go białkiem. W rezultacie sen będzie spokojny, a ciało będzie dostarczane z materiałem budowlanym do płynnej pracy.
ważne jest, aby zdawać sobie sprawę, że w naturze nie ma przepisów ani produktów, które z pewnością są dobre dla wszystkich ludzi lub bezwarunkowo szkodliwe dla wszystkich. Podobnie jak w przypadku leków, a także w żywieniu, istnieją wskazania i przeciwwskazania, dzienne Indywidualne normy spożycia, a dla większości ludzi wszystko to jest bardzo spersonalizowane. Jednocześnie istnieje wiele mitów "o prawidłowym odżywianiu" (na przykład: tłuszcz jest zły), które zniekształcają samą istotę tej koncepcji iw takiej zniekształconej formie rozprzestrzeniają się w Internecie i mediach. Dlatego pamiętaj, że każdy "przepis PP" będzie miał związek z prawidłowym odżywianiem tylko warunkowo, nie należy go traktować jako dogmatu. I nawet jeśli autor przepisu, "specjalista od zdrowego odżywiania" lub dietetyk i trener fitness nazywa coś przydatnym (PP) lub szkodliwym, być może nie jest to dla ciebie osobiście.
opinia administracji serwisu o prawidłowym odżywianiu może nie pokrywać się z opinią autora PP przepisu!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Brukselka - 43 kcal/100g
- Brukselka gotowana - 36 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Młoda cukinia - 24 kcal/100g