bułeczki z twarogiem w piekarniku

pyszne, łatwe, proste, niedrogie słodkie wypieki! Bajgle z twarogiem piecze się w piekarniku przez kilka minut. Ciasto dla nich jest miękkie, przewiewne, lekko kruche, dobrze komponuje się z nadzieniem! Cały deser zajmie ci pół godziny, a produkty są prawie zawsze pod ręką!
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 10 g
tłuszcze 30 % 18 g
węglowodany 53 % 32 g
323 kcal
IG: 3 / 0 / 97

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić bajgle z twarogiem w piekarniku? To bardzo proste wypieki, z którymi poradzi sobie nawet początkująca gospodyni domowa. Rozpocznij gotowanie od ciasta. Olej powinien być zimny. Mąka najwyższej jakości.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zimne masło pokroić w kostkę, wymieszać z mąką i zmielić na drobne okruchy. Zmieliłem ciasto rękami lub możesz użyć blendera-okaże się to szybciej.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W osobnej misce połącz jajko z cukrem i solą i ubij trzepaczką lub widelcem, aż będzie gładkie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej mieszaninę jajek do okruchów mąki. Dodaj śmietanę i proszek do pieczenia.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zagnieść grube, bardzo miękkie, elastyczne, jednolite ciasto. W zależności od wielkości jajka Wilgotność kwaśnej śmietany mąki może być nieco większa. Ale nie spiesz się, aby dodać mąkę na samym początku ugniatania. Stopniowo wilgoć jest wchłaniana do ciasta i staje się grubsza. Ale jeśli po długim ugniataniu ciasto pozostanie płynne, dodaj 1-2 łyżki.l. mąka. Potrzebowałem jeszcze 1 łyżki. L. z małą zjeżdżalnią. Rozwałkuj ciasto w kulkę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Teraz przygotuj nadzienie. Lepiej jest wziąć twaróg nie suchy, o zawartości tłuszczu 5-9%. Zwykły cukier można zastąpić cukrem waniliowym.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Połącz twaróg z cukrem i rozgnieć widelcem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozwałkuj ciasto w okrąg o grubości około 2-3 mm.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Ciasto pokroić w trójkąty.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Rozłóż 1 łyżeczkę twarogu na szerokiej krawędzi każdego trójkąta. Zwiń Trójkąty w rolki od szerokiej krawędzi do wąskiej. Otrzymasz średniej wielkości bajgle.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Przenieś puste miejsca na wyłożoną pergaminem blachę do pieczenia. Piecz bajgle z twarogiem w rozgrzanym piekarniku o temperaturze 180º przez 15-20 minut na złoty kolor. Upiekłam od razu w trybie & quot; góra + dół & quot;. Określ dokładny czas za pomocą piekarnika. Smacznego!

przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

czy można zastąpić proszek do pieczenia sodą, jak dodać je poprawnie, aby pieczenie było bujne, jak uniknąć nieprzyjemnego smaku sody i więcej, przeczytaj artykuł " proszek do pieczenia czy soda oczyszczona - co jest lepsze?"   

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g

Podobne przepisy