zapach pieczony w piekarniku

małe ryby z rodziny łososia są bardzo smaczne! Gotowanie jest szybkie, proste i wcale nie jest kłopotliwe! Filet z gotowej ryby można łatwo oddzielić od nasion, jeść jak nasiona - prawie niemożliwe jest zatrzymanie się. Idealny na przekąskę.
Dot (Varia)Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 9 g
tłuszcze 20 % 5 g
węglowodany 44 % 11 g
127 kcal
IG: 9 / 91 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie niezbędne produkty wskazane w składnikach i zobacz, jak upiec zapach w piekarniku.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Świeży zapach (jeśli lody, rozmrażamy) i suszymy. Włóż do miski, sól, pieprz, dopraw suchą natką pietruszki, posyp olejem roślinnym i sokiem z cytryny (nie przesadzaj). Mieszać.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Połóż rybę na folii, połóż kilka liści lavrushki, wlej sok z cytryny.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Owinąć zapach folią, piec w piekarniku przez 25 minut w temperaturze 200 stopni. Przez ostatnie 7-10 minut kroimy folię i pieczemy rybę na złoty kolor.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Smacznego dla Ciebie i Twoich bliskich!

pachnieć to mała ryba komercyjna z rodziny pachnieć. Jest to jeden z najcenniejszych gatunków w kuchni, ponieważ wyróżnia się wyśmienitym smakiem. Zapach zawiera wiele składników odżywczych, aminokwasów i pełny kompleks minerałów, których organizm ludzki potrzebuje na wszystkich etapach życia. Jego stosowanie pozytywnie wpływa na układ nerwowy i hormonalny, aparat wzrokowy, odporność, naczynia krwionośne, pracę serca i ogólnie na zdrowie. Zawiera również cenne białka, które przyczyniają się do wzrostu i rozwoju, a także są niezbędne przy dużym wysiłku fizycznym. Wiedząc o zaletach zapachu i sposobach jego przygotowania, możesz wzbogacić i urozmaicić swoją codzienną dietę pysznym, przydatnym i cennym produktem dla organizmu. Włączając zapach do swojego menu, znacznie poprawisz swoje zdrowie i poprawisz samopoczucie. Pomimo niskiej zawartości kalorii produkt ten jest w stanie utrzymać organizm w każdym sezonie, zapewniając jego ochronę przed negatywnymi skutkami stresu, braku snu i różnych infekcji. Zapach zapewnia wzmocnienie mechanizmów obronnych, zapobiega gromadzeniu się szkodliwego cholesterolu, rozpuszcza już istniejący i usuwa go z organizmu. Ogólnie rzecz biorąc, zapach jest cennym okazem, który pod każdym względem należy jeść! Gotuj z przyjemnością i dobrym nastrojem!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Pachnidło - 91   kcal/100g

Podobne przepisy