skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie niezbędne produkty wskazane w składnikach i zobacz, jak upiec zapach w piekarniku.
Krok 2:
Świeży zapach (jeśli lody, rozmrażamy) i suszymy. Włóż do miski, sól, pieprz, dopraw suchą natką pietruszki, posyp olejem roślinnym i sokiem z cytryny (nie przesadzaj). Mieszać.
Krok 3:
Połóż rybę na folii, połóż kilka liści lavrushki, wlej sok z cytryny.
Krok 4:
Owinąć zapach folią, piec w piekarniku przez 25 minut w temperaturze 200 stopni. Przez ostatnie 7-10 minut kroimy folię i pieczemy rybę na złoty kolor.
Krok 5:
Smacznego dla Ciebie i Twoich bliskich!
pachnieć to mała ryba komercyjna z rodziny pachnieć. Jest to jeden z najcenniejszych gatunków w kuchni, ponieważ wyróżnia się wyśmienitym smakiem. Zapach zawiera wiele składników odżywczych, aminokwasów i pełny kompleks minerałów, których organizm ludzki potrzebuje na wszystkich etapach życia. Jego stosowanie pozytywnie wpływa na układ nerwowy i hormonalny, aparat wzrokowy, odporność, naczynia krwionośne, pracę serca i ogólnie na zdrowie. Zawiera również cenne białka, które przyczyniają się do wzrostu i rozwoju, a także są niezbędne przy dużym wysiłku fizycznym. Wiedząc o zaletach zapachu i sposobach jego przygotowania, możesz wzbogacić i urozmaicić swoją codzienną dietę pysznym, przydatnym i cennym produktem dla organizmu. Włączając zapach do swojego menu, znacznie poprawisz swoje zdrowie i poprawisz samopoczucie. Pomimo niskiej zawartości kalorii produkt ten jest w stanie utrzymać organizm w każdym sezonie, zapewniając jego ochronę przed negatywnymi skutkami stresu, braku snu i różnych infekcji. Zapach zapewnia wzmocnienie mechanizmów obronnych, zapobiega gromadzeniu się szkodliwego cholesterolu, rozpuszcza już istniejący i usuwa go z organizmu. Ogólnie rzecz biorąc, zapach jest cennym okazem, który pod każdym względem należy jeść! Gotuj z przyjemnością i dobrym nastrojem!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Pachnidło - 91 kcal/100g