kanapki z pomidorami i serem w piekarniku

szybka, prosta, najsmaczniejsza przekąska dla całej rodziny! Kanapki z pomidorami i serem w piekarniku są przygotowywane ze zwykłych potraw w bardzo krótkim czasie. Ten przepis pomoże, gdy potrzebujesz obficie i smacznie nakarmić rodzinę śniadaniem lub popołudniową przekąską. Połączenie pomidorów i sera to zawsze wygrana-wygrana!
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 10 g
tłuszcze 51 % 20 g
węglowodany 23 % 9 g
222 kcal
IG: 22 / 78 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić kanapki z pomidorami i serem? Przygotuj składniki. Zamiast mini bagietek i bułek możesz użyć zwykłych kawałków bochenka. Twardy i topiony ser wybieraj dobrej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Topiony ser zetrzyj na średniej tarce. Wygodniej będzie to zrobić, jeśli najpierw włożysz go do zamrażarki na 15 minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zetrzyj również twardy ser.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Koperek dobrze opłucz, osusz i drobno posiekaj. Włóż starty ser topiony do miski, dodaj posiekany koperek i majonez. Wymieszać.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój pomidory w plasterki. Moje pomidory są duże, więc pokroiłem je na pół koła.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Bagietki lub bułki pokrój wzdłuż na 2 części.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Posmaruj każdą połowę masą serowo-majonezową.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ułóż kółka (półkola) pomidorów na wierzchu.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Posyp wszystko startym serem. Piecz kanapki w piekarniku w temperaturze 200-210°C przez około 15 minut, aż ser się rozpuści. Podawaj je na gorąco. Smacznego!

aby kanapki były bardziej satysfakcjonujące, możesz dodać do nich kiełbasę lub kiełbaski.

pomidory wybierz soczyste, ale gęste. Miękkie owoce nie zachowują dobrze kształtu, podczas krojenia i gotowania rozprzestrzeniają się w bezkształtną masę i psują wygląd potrawy.

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

aby piekarnik miał czas na osiągnięcie pożądanej temperatury, włącz go z wyprzedzeniem (10-20 minut przed rozpoczęciem gotowania).

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser "megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser "shavru" (Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser"Wiola" - 307   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Bułka dietetyczna - 242   kcal/100g
  • Bułka dietetyczna na sorbitolu - 266   kcal/100g
  • Kok - 242   kcal/100g

Podobne przepisy