skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec piersi z kurczaka pod futrem w piekarniku? Przygotuj do tego wszystko, czego potrzebujesz. Dobrze opłucz ziemniaki z brudu i gotuj we wrzącej wodzie bez obierania. Gdy ziemniaki będą miękkie, spuść wodę i pozostaw do ostygnięcia.
Krok 2:
Pokrój każdy filet z kurczaka wzdłuż na dwie części. Pokonaj wszystkie kawałki fileta za pomocą młotka kuchennego.
Krok 3:
Aby przygotować marynatę, drobno posiekaj natkę pietruszki. Obierz i posiekaj czosnek. Dodaj go do pietruszki. Wlej olej roślinny. Do smaku dodaj suszone zioła, sól i zmielony czarny pieprz. Wszystko wymieszaj.
Krok 4:
Posiekany filet z kurczaka posmaruj ze wszystkich stron powstałą marynatą i pozostaw do wyschnięcia.
Krok 5:
W tym czasie zajmij się nadzieniem grzybowym. Obierz cebulę i opłucz w zimnej wodzie. Następnie drobno posiekaj cebulę. Wlej trochę oleju roślinnego na gorącą patelnię i smaż posiekaną cebulę przez 2-3 minuty, aż będzie przezroczysta.
Krok 6:
Umyj pieczarki z brudu i drobno posiekaj. Umieść pieczarki na patelni do cebuli i smaż wszystko razem przez 5-7 minut. Podczas smażenia z grzybów pojawi się trochę wilgoci. Powinna wyparować.
Krok 7:
Grzyby lekko posolić. Wlej do nich śmietanę. Dodaj suszone zioła i mąkę. Mieszaj i podgrzewaj wszystko razem jeszcze przez kilka minut. SOS trochę zgęstnieje.
Krok 8:
Do pieczenia weź dowolną żaroodporną formę. Mam ceramikę. Włóż filety z kurczaka do formy.
Krok 9:
Na kawałki fileta z kurczaka ułóż nadzienie grzybowe.
Krok 10:
Obierz ugotowane ziemniaki w mundurkach.
Krok 11:
Zetrzyj ziemniaki i rozłóż każdy kawałek na grzybach. Posmaruj trochę kwaśną śmietaną. W razie potrzeby śmietanę można spienić majonezem.
Krok 12:
Na piersi posyp obficie startym serem. Umieść formę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 35 do 45 minut. Podczas pieczenia kieruj się piekarnikiem.
Krok 13:
Gotowe danie zmieni kolor na złoty. Ser całkowicie się stopi i lekko zrumieni. Wyjmij formę z piekarnika, ostudź trochę i podawaj!
Krok 14:
Smacznego!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
zamiast świeżych możesz wziąć mrożone lub suszone grzyby (suszone będą potrzebne 5-6 razy mniej niż świeże). Mrożone grzyby można rozmrozić w dowolny dogodny sposób (na przykład w kuchence mikrofalowej w odpowiednim trybie - patrz instrukcje dotyczące techniki) i spuścić płyn. Lub, jeśli ilość płynu w przepisie nie jest krytyczna, użyj bez rozmrażania. Suszone grzyby należy dobrze umyć, ponieważ nie są myte przed suszeniem, a następnie moczyć w zimnej wodzie przez co najmniej 2-3 godziny.
śmietana do tego przepisu może mieć dowolną zawartość tłuszczu, ale pamiętaj, że im wyższy procent zawartości tłuszczu w produktach, których używasz, tym wyższa będzie zawartość kalorii w naczyniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Śmietanka 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g