Shanggi ziemniaczane z ciasta drożdżowego w piekarniku
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Obierz ziemniaki, drobno posiekaj cebulę.
Krok 2:
Ugotuj ziemniaki razem z cebulą.
Krok 3:
Po ugotowaniu zmiażdż go w puree ziemniaczanym, dodając mleko i 50 gr. masło. Tłuczone ziemniaki nie powinny być bardzo gęste.
Krok 4:
Uformuj ciasta z ciasta, na podłodze, patrz grubość, połóż na nich 1 łyżkę schłodzonego puree.
Krok 5:
Posmaruj roztopionym masłem i włóż do piekarnika na 20 minut, w temperaturze 180 stopni.
Krok 6:
Shangi, które właśnie wyjęto z piekarnika, posmaruj ciepłym mlekiem i przykryj ręcznikiem przez 3 minuty.
Krok 7:
Smacznego!
w dzieciństwie jadłem takie shangi od mojej babci, ale gotowała je w rosyjskim piecu, smak jest oczywiście wyjątkowy. Cóż, z piekarnika jest nadal bardzo smaczny
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe - 320 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe (szybkie) - 278 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe - 226 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g