kanapki kiełbasa ser pomidory w piekarniku

Szybkie i pyszne śniadanie w trzydzieści minut! Kanapki kiełbasa ser pomidory w piekarniku to świetne rozwiązanie dla tych, którzy zastanawiają się, jak rano nakarmić rodzinę. Gorące, aromatyczne, wyglądają jak małe pizze. Uwielbiają je dzieci, a dorośli nie mają nic przeciwko jedzeniu takiego dania. Przygotuj wszystkie potrawy poprzedniego wieczoru, a rano będziesz musiał tylko rozgrzać piekarnik, aby upiec kanapki. Zaparz herbatę lub kawę i wezwij rodzinę na śniadanie, jeśli jeszcze nie uciekli na kuszący zapach!
katushafinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 34 % 14 g
tłuszcze 61 % 25 g
węglowodany 5 % 2 g
290 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty. Pokrój chleb na porcje.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zetrzyj kiełbasę na grubej tarce. Możesz po prostu pokroić.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zetrzyj ser w ten sam sposób.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój pomidory w kostkę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wszystko wymieszaj i dopraw majonezem. Dodałam trochę pietruszki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozłóż powstałą mieszaninę na kawałkach chleba, z tej ilości wyszło mi dziesięć kanapek. Rozłóż je na papierze do pieczenia lub silikonowej macie na blasze do pieczenia.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Piec około dziesięciu minut w rozgrzanym piekarniku o temperaturze 180 stopni, aż ser się stopi. Schłodzić trochę przed podaniem. W razie potrzeby udekoruj zielenią. Możesz podać do stołu.

aby przygotować te kanapki, możesz wziąć dowolny chleb: bochenek, bagietkę, tosty, produkty pełnoziarniste, nie jestem pewien co do żyta, musisz pomyśleć o innym smarowaniu. Odpowiednia jest również każda kiełbasa, gotowana lub wędzona, kiełbaski, kiełbaski, wszystko, co nudzi się w lodówce, pójdzie do pracy. Z serem ta sama historia, ale tutaj lepiej jest wziąć ten, który lepiej się topi. Używam pomidorów cherry, ponieważ teraz tylko one mają przynajmniej jakiś smak. Majonez można łatwo zastąpić kwaśną śmietaną, wtedy zawartość kalorii w naczyniu jest niewielka, ale zmniejszy się. Nie trzeba solić pasty, wystarczy słoność sera i kiełbasy. Te kanapki przypominają nieco pizzę, więc możesz włożyć do nich wszystko, czego dusza zapragnie, pikle, oliwki i grzyby. Dzieci szczególnie lubią takie kanapki, możesz zrobić je na świątecznym stole na urodziny dzieci. W takim przypadku lepiej jest fantazjować o krojeniu i dekorowaniu, zrobić coś w rodzaju mini pizzy: pokroić kiełbasę i pomidory w plasterki, natrzeć i posypać serem. Kiedy nie ma czasu na majstrowanie przy cieście, ten przepis przyjdzie na ratunek!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kiełbasa z tłuszczem - 436   kcal/100g
  • Kiełbasa wieprzowa - 274   kcal/100g
  • Kiełbasa cielęca - 316   kcal/100g
  • Suszone mięso - 264   kcal/100g
  • Kiełbasa z wątróbki cielęcej - 265   kcal/100g
  • Mortadella - 345   kcal/100g
  • Kiełbasa - 232   kcal/100g
  • Pieczona kiełbasa cielęca - 343   kcal/100g
  • Pieczona kiełbasa wieprzowa - 364   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Chleb "darnicki" - 206   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 2 odmiany - 220   kcal/100g
  • Chleb pszenny z mąki razowej - 250   kcal/100g
  • Chleb żytni z obranej mąki - 189   kcal/100g
  • Chleb żytni z mąki tapetowej - 181   kcal/100g
  • Chleb z otrębów białkowych - 182   kcal/100g
  • Chleb pszenny białkowy - 242   kcal/100g
  • Chleb zbożowy - 231   kcal/100g
  • Chleb "doktorski" - 232   kcal/100g
  • Chleb"Orłowski" - 211   kcal/100g
  • Chleb "Ukraiński" - 213   kcal/100g
  • Baton prosty - 248   kcal/100g
  • Bochenek mąki najwyższej jakości - 265   kcal/100g
  • Bułki miejskie z mąki klasy i - 254   kcal/100g
  • Bułka miejska - 261   kcal/100g
  • Bułka maślana - 252   kcal/100g
  • Baranki proste - 336   kcal/100g
  • Chleb - 254   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g

Podobne przepisy