skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić filet z kurczaka z ziemniakami i pomidorami w piekarniku? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Jako mięso z kurczaka możesz użyć dowolnej części kurczaka, najważniejsze jest to, że nie ma kości.
Krok 2:
Pokrój mięso z kurczaka na małe kawałki i włóż do miski. Dodaj sos sojowy i trochę ulubionych przyprawy. Wszystko wymieszaj i pozostaw do marynowania na 30 minut.
Krok 3:
Obierz ziemniaki i spłucz z zanieczyszczeń. Do pieczenia weź dowolną żaroodporną formę. Lekko posmaruj dno i boki formy olejem roślinnym. Pokrój ziemniaki w plasterki i rozłóż na dnie formy. Trochę soli.
Krok 4:
Połóż marynowany filet z kurczaka na ziemniakach.
Krok 5:
Cebulę obrać i pokroić w plasterki. Pokrój posiekaną cebulę równomiernie na mięso z kurczaka.
Krok 6:
A na wierzch ułóż pomidory pokrojone w plasterki. Przykryj formę folią i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut.
Krok 7:
Po określonym czasie zdejmij arkusz folii i posyp wszystko startym serem. Ponownie włóż formę do piekarnika, ale już bez folii, na kolejne 15-20 minut.
Krok 8:
Filet z kurczaka z ziemniakami i pomidorami jest gotowy! Wyjmij formę z piekarnika i podawaj na gorąco! Dodatkowo przygotuj sałatkę ze świeżych warzyw! Smacznego!
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kurczaka można zastąpić indykiem lub dowolnym innym rodzajem mięsa. Pamiętaj jednak, że w tym przypadku czas gotowania i zawartość kalorii w naczyniu ulegną zmianie.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal / 100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal / 100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal / 100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g